Hayden Christensen over de Star Wars-prequels: ‘Die films hebben de tand des tijds doorstaan’

KKees van den Berg 12 februari 2024 13:59

Hayden Christensen, die Anakin Skywalker vertolkte in de Star Wars-prequels, reflecteert op zijn rol en de legacy van de films. Na jaren van kritiek is hij nu volledig geaccepteerd door de fandom en vertelt hij over zijn ervaringen in een exclusief interview.

De uitdaging van het spelen van Anakin Skywalker

De rol van Anakin Skywalker, bekend als Darth Vader, in de Star Wars-prequels was zeker geen kleine opgave voor Hayden Christensen. De iconische schurk, herkenbaar aan zijn unieke helm en mechanische ademhalingsgeluid, vormde een uitdaging voor de acteur. Doorheen Episode II - Attack Of The Clones en Episode III - Revenge Of The Sith, liet Christensen het publiek kennismaken met de man achter het masker. Na jaren van kritiek is hij nu volledig omarmd door de Star Wars gemeenschap.

Christensen blikt terug op de Star Wars-prequels

In een exclusief interview met Empire, blikt Christensen terug op zijn ervaringen in de Star Wars-prequels. De acteur beschrijft het als een 'opmerkelijke ervaring' en is blij om te zien hoe geliefd de films tegenwoordig zijn. Ondanks de initiële roerige ontvangst van de prequels, voelt Christensen zich gesteund door de positieve reacties van de fans en gelooft hij dat de films de tand des tijds hebben doorstaan.

De connectie met jongere fans en reflecties op zijn rol

Christensen wordt altijd enthousiast ontvangen door jongere fans, ondanks zijn personage's duistere daden in Revenge Of The Sith. Het acteren van de beruchte scène waarin Anakin de Jedi jongelingen vermoordt, roept gemengde gevoelens op, maar de reactie van jonge fans is voor hem een bron van vreugde. Reflecterend op zijn Star Wars avontuur, zou hij het advies 'geduld' aan zijn jongere zelf geven, gezien de tumultueuze reis die hem wachtte.

Afbeelding: 'Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith', TMDB

Meer artikelen