Hayden Christensen over zijn terugkeer als Anakin Skywalker in Ahsoka: ‘Het was een onverwachte wens’

KKees van den Berg 13 februari 2024 17:03

Hayden Christensen, die de rol van Anakin Skywalker opnieuw op zich neemt in Star Wars-serie Ahsoka, vertelt in een exclusief interview over zijn ervaringen en noemt het een 'onverwachte wens' die is uitgekomen.

Christensen keert terug als Anakin

Hayden Christensen, bekend van zijn rol als Anakin Skywalker in de Star Wars-saga, was van mening dat hij na 'Revenge Of The Sith' klaar was met het personage. Tot zijn verrassing is hij echter teruggekeerd naar het Star Wars-universum, waar hij de rol opnieuw speelt in de series 'Obi-Wan Kenobi' en 'Ahsoka'. In deze series zien we hem opnieuw als Anakin en zijn duistere alter ego, Darth Vader, in verschillende scènes waaronder gevechten, flashbacks en ‘Force-gevoede’ visioenen.

Een nieuwe versie van Anakin

In de serie 'Ahsoka' verkende Christensen een nieuw aspect van zijn personage, namelijk de versie van Anakin uit de 'Clone Wars'. Dit is de eerste keer dat we deze incarnatie van Anakin in live-action zien, nadat hij eerder alleen in geanimeerde vorm was verschenen. Het was een spannende uitdaging voor Christensen, die zo een nieuwe laag kon toevoegen aan zijn iconische personage.

Een onverwachte droom wordt waarheid

Volgens Christensen was het spelen van Anakin in 'Ahsoka' een ervaring die hij niet wist dat hij wilde hebben tot het gebeurde. Hij genoot van het onderzoeken van de 'Clone Wars' en was enthousiast om deze periode in live-action te portretteren. Het was, volgens hem, een onverwachte droom die uitkwam.

Christensen geniet met volle teugen van zijn terugkeer in het Star Wars-universum. Of hij nu als Anakin concurreert met Ahsoka in de 'World Between Worlds', of als Darth Vader een rematch aangaat met Obi-Wan, hij is duidelijk blij om weer deel uit te maken van deze fictieve melkweg.

Meer artikelen