Het einde van DC's Tomorrowverse: Warner Bros. onthult laatste film

RRoos Verhoeven 10 december 2023 14:17

Warner Bros. heeft aangekondigd dat de fans zich binnenkort zullen moeten voorbereiden om afscheid te nemen van de Tomorrowverse. De laatste film is namelijk onthuld. De Tomorrowverse begon in 2020 met Superman: Man of Tomorrow en diende als een nieuwe setting voor de geanimeerde films van de studio die de voorgaande DC Animated Movie Universe-canon vervingen. Er zijn sindsdien meerdere films uitgebracht waaronder films gebaseerd op populaire helden zoals Batman en Supergirl.

Laatste film van de Tomorrowverse

Volgens een persbericht van Warner Bros. zal Justice League: Crisis on Infinite Earths, Part Three, die in 2024 uitkomt, als de laatste release dienen in de reeks geanimeerde films van de DC Tomorrowverse. De filmmakers hebben hun gedetailleerde plan onthuld om een uitgebreid geanimeerd universum te creëren over zeven films, afgesloten met de gebeurtenissen van de driedelige adaptatie Justice League Crisis on Infinite Earths. Het is vermeldenswaardig dat de Tomorrowverse slechts vier jaar en zeven films (als de meerdelige delen zijn samengevoegd) zal hebben geduurd, in tegenstelling tot de vorige gedeelde filmuniversum dat in totaal 16 films en zeven jaar duurde, eindigend met Justice League: Apokolips War in 2020.

Toekomstplannen voor DC-animatie

Dankzij James Gunn en Peter Safran die een nieuw tijdperk van DC-media inluiden met hun DCU-slate, zullen de meeste geanimeerde projecten deel uit gaan maken van het nieuwe gedeelde universum van Safran en Gunn. In feite heeft het duo al hun eerste animatie onthuld, gepland voor 2024: Creature Commandos is een serie van zeven afleveringen die volgend jaar op HBO Max in première gaat. De serie zal ook bekende stemtalenten als David Harbour en Viola Davis bevatten.

Maar hoe zit het met de geanimeerde DC-projecten die buiten de continuïteit van de DCU vallen? Deze krijgen het label 'Elseworlds' stories en het is te verwachten dat deze verder uit elkaar zullen gaan liggen dan ze ooit hebben gelegen. Alles bij elkaar had de Tomorrowverse een enigszins verkorte run, met een fractie van de content die de DC Animated Movie Universe kende. Desalniettemin zijn er nog drie delen van Justice League: Crisis on Infinite Earths om naar uit te kijken, met het eerste deel dat op 24 januari 2024 uitkomt.

Afbeelding: 'Justice League: Crisis on Infinite Earths Part One', TMDB

Meer artikelen