Het einde van Netflix's 'Leave The World Behind'

RRoos Verhoeven 13 december 2023 11:28

Het einde van de nieuwe psychologische thriller van Netflix, 'Leave The World Behind', laat een hoop vragen onbeantwoord. Wij duiken in de diverse theorieën over dit intrigerende einde, de symboliek van de herten in de film en de mogelijke overlevingskansen van de personages.

'Leave The World Behind' is gebaseerd op de roman van Rumaan Alam uit 2020. De film laat het publiek met veel onopgeloste vragen achter. Het verhaal draait om de Sanford familie - Amanda (Julia Roberts), Clay (Ethan Hawke) en hun twee kinderen Rose (Farrah Mackenzie) en Archie (Charlie Evans) die op vakantie zijn in een luxe huurhuis nabij het strand op Long Island. Maar hun vakantie krijgt al snel een rare wending door een enorme cyberaanval op de VS.

De symboliek van de herten

Door de hele film heen duiken er herten op wat tot veel speculatie leidt over hun betekenis. Ruth (Myha’la Herrold) gelooft dat de herten haar en Amanda waarschuwen. Anderzijds denkt Archie (Charlie Evans) dat de herten een symbool zijn voor onze connectie met de natuur en hoe we er niet genoeg over nadenken hoe we ermee omgaan.

Het einde en lot van de families

Of de families de ramp in de film overleven, blijft onduidelijk. Dit was een bewuste keuze van de regisseur en schrijver van de film, Sam Esmail, en is in lijn met het originele verhaal in het boek. Zoals auteur Alam aan Variety vertelde is 'Leave The World Behind' geen typische rampenfilm waarbij de hoofdpersonages gered worden en iedereen gerustgesteld wordt dat alles goed komt.

Afbeelding: 'Leave the World Behind', TMDB

Meer artikelen