'Het Gouden Uur' blinkt uit in de Netflix top 10

RRoos Verhoeven 6 november 2023 11:14

'Het Gouden Uur', de Nederlandse miniserie, maakt al zeven weken indruk in de Netflix top 10 in Nederland tussen internationale producties. Oorspronkelijk op NPO uitgezonden, heeft de serie nu een nieuw enthousiast publiek veroverd op de streamingdienst.

Zeven weken succes op Netflix

Ondanks de sterke internationale competitie, heeft de Nederlandse miniserie 'Het Gouden Uur' zich zeven weken lang stevig vastgehouden in de top 10 van Netflix in Nederland. Oorspronkelijk uitgezonden op NPO, heeft de serie nu een enthousiast nieuw publiek verworven op de streamingdienst. Het succes van de serie is een duidelijke indicatie van de kwaliteit van de productie en de impact van de plot op de kijkers.

Het intrigerende plot van 'Het Gouden Uur'

In 'Het Gouden Uur' volgen we het leven en de uitdagingen van rechercheur Mardik, gespeeld door Nasrdin Dchar, en AIVD-agente Joëlle, gespeeld door Ellen Parren. Mardik is van Afghaanse afkomst en houdt contact met zijn familie in Afghanistan. Na een verontrustende boodschap van een oude vriend en een terroristische aanslag in Nederland, wordt het leven van Mardik op zijn kop gezet. Ondertussen ontdekt Joëlle iets over Mardik dat de aandacht van de AIVD op hem vestigt.

Bekijk hier de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=Yw2htf-Lxyo

Hoewel 'Het Gouden Uur' niet meer bovenaan de Netflix top 10 staat, blijft de serie succesvol. Andere topseries hebben de eerste plaats ingenomen, maar geen enkele andere serie heeft het zo lang volgehouden in de top 10. Ondanks de sterke concurrentie van populaire series als 'Élite', 'The Fall of the House of Usher', 'Lupin' en 'Pacto de Silencio', blijft 'Het Gouden Uur' kijkers trekken.

Aankondiging tweede seizoen 'Het Gouden Uur'

Goed nieuws voor de fans van 'Het Gouden Uur'. Een tweede seizoen van de serie is aangekondigd. De exacte uitzenddatum is nog niet bekend, maar de verwachtingen zijn hoog. Of dit nieuwe seizoen net zo succesvol zal zijn als het eerste, dat valt nog te bezien. Maar één ding is zeker, de fans kunnen niet wachten om te zien wat het nieuwe seizoen te bieden heeft.

Afbeelding: 'Het Gouden Uur', TMDb

Meer artikelen