Het overlijden van een icoon: Susan Backlinie uit 'Jaws' is niet meer

RRoos Verhoeven 14 mei 2024 12:42

Actrice Susan Backlinie, bekend van haar iconische rol in de Spielberg-film 'Jaws' uit 1975, is op 77-jarige leeftijd overleden aan een hartaanval in haar huis in Zuid-Californië. Ze was een uniek talent die haar carrière voortzette in films en series tot in de jaren 80.

Overlijden van Susan Backlinie

Susan Backlinie, geliefd om haar onvergetelijke rol in de film 'Jaws', is helaas van ons heengegaan. Ze stierf op 77-jarige leeftijd aan een hartaanval in haar woning in het zonnige Zuid-Californië. Haar echtgenoot bevestigde het treurige nieuws tegen TMZ.

Susans rol in 'Jaws'

Susan was niet zomaar een actrice, ze was een ervaren stuntvrouw die gespecialiseerd was in alles met water. Deze unieke vaardigheden hielpen haar om de rol van Chrissie Watkins te bemachtigen in de Spielberg-film 'Jaws', waarin ze het eerste slachtoffer van de haai speelde. Dit is de rol waarmee ze de wereld veroverde en haar naam vestigde in de filmgeschiedenis.

Maar Susan Backlinie was meer dan alleen Chrissie Watkins in 'Jaws'. Ze was ooit een nationaal 'ranked' zwemster en werkte als dierentrainer. Na haar rol in 'Jaws' zette ze haar carrière voort met stuntwerk, en was ze actief in films en series tot in de jaren 80. Ze liet een grote indruk achter in de entertainmentwereld met haar onuitputtelijke talent en drive.

Meer artikelen