Het succes van 'Mr. en Mrs. Smith' op Prime Video

RRoos Verhoeven 8 februari 2024 14:39

Het lijkt erop dat 'Mr. and Mrs. Smith', oorspronkelijk een film uit 2005, nu een succesvolle tv-serie is geworden, dankzij het creatieve team bestaande uit Donald Glover en Francesca Sloane. Maar hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen en wat maakt het zo'n succes? Lees verder om erachter te komen.

Het opnieuw maken van 'Mr. and Mrs. Smith'

Het idee om de film 'Mr. and Mrs. Smith' uit 2005 om te zetten naar een tv-serie was een verrassing voor velen. De film was niet bijzonder geliefd of populair en het leek erop dat het enige blijvende culturele belang de geboorte was van 'Brangelina', oftewel de relatie tussen Brad Pitt en Angelina Jolie. Het creatieve team achter de serie, Donald Glover en Francesca Sloane, waren echter overtuigd van hun plan en wilden de film niet gewoonweg opnieuw maken, maar er hun eigen draai aan geven. De serie leent de basisdynamiek van de film - een man en vrouw die niets van elkaar weten proberen een huwelijk in stand te houden - maar weinig meer.

Focus op het huwelijk

In tegenstelling tot de film legt de serie van Glover en Sloane de nadruk op de relatie tussen het getrouwde stel en de buitengewone omstandigheden waaruit hun huwelijk voortkomt. Er is weliswaar spionage en duidelijke chemie tussen het stel, maar de relatie zelf is het belangrijkste aspect van de serie. Het is een komische, spannende en romantische vertelling die volledig origineel is en zich niet beperkt tot de plot van de film.

De invloed van Maya Erskine

Maya Erskine, die de oorspronkelijke ster Phoebe Waller-Bridge vervangt, is de sleutel tot het succes van de serie, volgens Francesca Sloane. Erskine's vermogen om gevoeligheid en een underdog-gevoel naar voren te brengen heeft enorm bijgedragen aan het karakter van Jane in de serie. Zelfs de casting heeft bijgedragen aan het underdog-verhaal tussen Jane en haar man, waardoor de serie uiteindelijk een unieke draai kreeg.

Voordat de serie werd uitgebracht, was er al kritiek op het idee om de film 'Mr. and Mrs. Smith' te herzien. Veel mensen vroegen zich af waarom deze specifieke film nieuw leven moest worden ingeblazen en waren van mening dat de film beter onaangeroerd kon blijven. Francesca Sloane en Donald Glover waren zich echter bewust van deze mogelijke terugslag en hebben deze kritiek gebruikt als motivatie om een serie te creëren die verrassend en bevredigend zou zijn.

Meer artikelen