Het tweede deel van 'The Hunger Games' maakt zijn opwachting in Netflix Top 10

RRoos Verhoeven 26 november 2023 18:24

Na het succes van het eerste deel, maakt 'The Hunger Games: Catching Fire', het tweede deel in de populaire scif-actiereeks, zijn opwachting in de Netflix Top 10. De film wordt geprezen om zijn foutloze acteerwerk en verbeterde speciale effecten.

Opkomst van 'Catching Fire' in Netflix Top 10

Het eerste deel van 'The Hunger Games' wist een plekje in de Netflix Top 10 te bemachtigen, maar heeft sindsdien plaatsgemaakt voor het tweede deel, 'Catching Fire'. Onder andere door de recente bioscooprelease van 'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes', een prequel van deze films, is de interesse in de serie weer flink toegenomen.

Hoge waarderingen voor 'Catching Fire'

'The Hunger Games: Catching Fire' heeft een indrukwekkende score van 7.5 op IMDb en een gemiddelde van 90% op Rotten Tomatoes. Critici prijzen de film voor zijn voortbouwen op en verbetering van het eerste deel. De film scoort ook hoog bij MovieMeter met een score van 3.41/5, en wordt geprezen voor zijn intelligentie en foutloze acteerwerk.

Het vervolgverhaal in 'Catching Fire'

In 'Catching Fire' beginnen Katniss Everdeen en Peeta Mellark aan hun Zegetour langs alle districten. Tegelijkertijd proberen ze President Snow te overtuigen van hun liefde voor elkaar om zo de dreiging van de consequenties van hun daden te ontlopen. De plot wordt verder verdiept wanneer het Capitool de 75ste editie van de Hunger Games aankondigt, met regels die iedereen onaangenaam verrassen.

Bekijk hier de trailer:

Francis Lawrence heeft de regie op zich genomen voor 'Catching Fire' en alle latere delen van de filmreeks. Hij heeft ook de recent in de bioscoop verschenen prequel, 'The Ballad of Songbirds and Snakes', geregisseerd. Een deel van de cast van de eerste film keert terug in 'Catching Fire', waaronder Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Donald Sutherland en Woody Harrelson.

Mocht je de filmreeks nog niet hebben gezien, dan kun je alle delen van 'The Hunger Games', inclusief 'Catching Fire' en de twee opvolgende delen, bekijken op Netflix.

Afbeelding: 'The Hunger Games: Catching Fire', TMDb

Meer artikelen