Het waargebeurde spionagedrama 'The Courier' morgen te zien op Netflix

RRoos Verhoeven 8 november 2023 11:30

Het waargebeurde en spannende oorlogsdrama 'The Courier', met Benedict Cumberbatch in de hoofdrol, is morgen te streamen op Netflix. De film krijgt lovende recensies voor zijn cast en het boeiende verhaal dat zich afspeelt tijdens de Koude Oorlog.

Waargebeurd spionagedrama 9 november op Netflix

'The Courier' is een spannend spionagedrama dat zich afspeelt tijdens de Koude Oorlog. Het verhaal volgt de Britse zakenman Greville Wynne, gespeeld door Benedict Cumberbatch, die gerekruteerd wordt door MI-6 en de CIA om geheime informatie te verkrijgen die een einde zou kunnen maken aan de Cubaanse rakettencrisis. De film wordt door Netflix zelf omschreven als intellectueel, spannend en ontroerend.

Bekijk hier de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=RKOH1ha9XXk

Dominic Cooke, bekend van zijn werk aan 'On Chesil Beach' en 'The Hollow Crown', neemt de regie van 'The Courier' op zich. Naast Cumberbatch zien we in deze goed scorende film ook Merab Ninidze, Rachel Brosnahan, Vladimir Chuprikov, James Schofield, Fred Haig en Anton Lesser. Met name Cumberbatch wordt geprezen voor zijn vertolking van de onopvallende zakenman Wynne.

'The Courier' scoort hoog op recensieplatforms

De film heeft indrukwekkende scores behaald op recensiesites. Zo heeft 'The Courier' een gemiddelde score van 90% op Rotten Tomatoes, een 7.1 op IMDb en een 6.8 op FilmVandaag. De spanning van het spionage- en contraspionagespel wordt geprezen, evenals de geloofwaardige vertolking van Cumberbatch.

Meer artikelen