Hoe Marvel Sony overtuigde om 'The Amazing Spider-Man 3' te stoppen

RRoos Verhoeven 10 november 2023 17:15

Het verhaal achter de annulering van 'The Amazing Spider-Man 3' is bijzonder. Het blijkt dat Marvel Studios Sony Pictures overtuigde om geen derde deel van de serie te maken. Hieronder lees je hoe dat ging en wat de gevolgen waren.

De annulering van 'The Amazing Spider-Man 3'

Het Spider-Man-universum heeft een rijke geschiedenis in de filmwereld, met Toby Maguire en Andrew Garfield als de iconische helden. Ondanks dat 'The Amazing Spider-Man' serie met Garfield maar twee films kende, was er een plan voor een derde. Echter, Marvel Sony stapte in en overtuigde de studio om het derde deel niet te maken. Dit was een keerpunt in de richting van het Spider-Man-verhaal.

Kevin Feige's overtuigende rol

Kevin Feige, de man achter het succes van Marvel, nam persoonlijk de taak op zich om Sony te overtuigen geen derde deel van 'The Amazing Spider-Man' te maken. Door te pleiten voor creatieve controle over Spider-Man, stelde Feige voor dat Marvel de held opnieuw zou introduceren in hun eigen stijl. Dit was een gedurfde stap, maar eentje die uiteindelijk succesvol bleek te zijn.

Hoewel Sony aanvankelijk niet enthousiast was over het idee om de rechten van Spider-Man op te geven, overtuigde Feige hen uiteindelijk toch. Onder de fans is er nog steeds hoop dat Andrew Garfield terugkeert als Spider-Man. Of dit ooit zal gebeuren, blijft een raadsel, maar de liefde voor Garfield's vertolking van de held blijft onmiskenbaar sterk.

Meer artikelen