Hoe zal Netflix's 'Avatar: The Last Airbender' Sokka's verhaal veranderen?

RRoos Verhoeven 22 februari 2024 09:15

Netflix's live-action bewerking van 'Avatar: The Last Airbender' staat gepland voor release op donderdag (22 februari), maar hoe zal deze nieuwe versie het personage Sokka veranderen?

Veranderingen in Sokka's personage

De nieuwe live-actionversie van 'Avatar: The Last Airbender' van Netflix staat gepland voor release deze donderdag (22 februari). Een van de meest besproken punten van deze aanpassing is hoe het personage van Sokka zal veranderen. De serie zal acht afleveringen bevatten en het verhaal volgen van Aang, de laatste overlevende van de luchtmeester stam, die traint om de Avatar te worden nadat hij ontdekt wordt bevroren in een ijsblok. Eenmaal bevrijd, moet hij alle vier de elementen - lucht, water, aarde en vuur - leren en beheersen om Firelord Ozai te verslaan en, met de hulp van Katara en Sokka, de wereld te bevrijden van zijn autoritaire heerschappij.

Aanpassingen aan Sokka's seksistische kenmerken

Het is naar buiten gebracht dat de nieuwe versie van 'Avatar: The Last Airbender' Sokka's 'seksistische' kenmerken sterk zal afzwakken. In gesprekken met Entertainment Weekly openden de castleden van 'Avatar: The Last Airbender' over de veranderingen, waaronder Sokka als een meer geaarde en realistische figuur neerzetten. Ian Ousley, de acteur die Sokka speelt, zei: 'Er is meer gewicht aan realisme in elke zin,' en voegde eraan toe dat hij ervoor wilde zorgen dat Sokka ondanks de veranderingen nog steeds grappig bleef.

Veel fans van de originele serie hebben aangegeven dat een belangrijk aspect van Sokka's karakterontwikkeling was dat hij leerde zijn vooroordelen te overwinnen. Er is bezorgdheid dat het gladstrijken van zijn aanvankelijk problematische tendensen hem een minder boeiend personage zou kunnen maken. Op deze kwestie reagerend, vertelde Ousley aan Metro.co.uk: 'Ik denk dat de essentie van het personage dat Sokka is, 100% het personage is dat wordt afgebeeld in de live-action versie van de show. Ik denk dat de fans een beetje bezorgd zijn dat er veranderingen gaan zijn in wie Sokka is, en ik denk echt niet dat dat in onze show het geval is geweest.'

Afbeelding: 'Avatar: The Last Airbender', TMDB

Meer artikelen