Ian McKellen staat open voor herhaling van Gandalf-rol, onder één belangrijke voorwaarde

RRoos Verhoeven 10 juni 2024 18:12

In een recent interview heeft de Britse acteur Ian McKellen aangegeven bereid te zijn zijn rol als de geliefde tovenaar Gandalf opnieuw te vertolken in de aankomende Lord of the Rings-film 'The Hunt for Gollum', mits aan één cruciale voorwaarde wordt voldaan.

Mogelijke terugkeer van McKellen als Gandalf

Ian McKellen, de gevierde Britse acteur, heeft in een recent interview onthuld dat hij interesse heeft om opnieuw de rol van de beroemde tovenaar Gandalf op zich te nemen in de aankomende film 'The Hunt for Gollum', een nieuwe toevoeging aan de Lord of the Rings-franchise. Ondanks dat de acteur nog niets heeft gehoord over een mogelijke rol in de film, heeft hij aangegeven absoluut open te staan voor een comeback, op één belangrijke voorwaarde na.

Met de aankondiging van 'The Hunt for Gollum' begonnen fans te speculeren over welke originele castleden zouden kunnen terugkeren. Peter Jackson, de regisseur van de vorige Lord of the Rings-trilogieën, is betrokken als producent en Andy Serkis wordt verwacht in de regiestoel en in de titelrol van Gollum. Er zijn echter nog andere prominente karakters waarvoor een originele acteur zou kunnen terugkeren, wat de vraag opriep of we Ian McKellen nog een keer zullen zien als Gandalf.

McKellen's voorwaarde voor terugkeer als Gandalf

Ondanks dat McKellen, nu 85, aangaf dat er een kans bestaat dat hij de rol van Gandalf opnieuw op zich neemt, weet hij momenteel evenveel over de plannen rond 'The Hunt for Gollum' als de rest van de originele Lord of the Rings-cast. Hij benadrukte dat er één belangrijke en noodzakelijke voorwaarde is voor zijn terugkeer als de iconische tovenaar: hij moet nog leven tegen de tijd dat de filmproductie daadwerkelijk begint. Op de vraag of hij de rol zou accepteren als hij een aanbod zou krijgen, antwoordde hij lachend: 'Als ik dan nog leef.'

Mogelijke terugkeer van Viggo Mortensen als Aragorn

Het is nog onzeker of we McKellen nog een keer als Gandalf zullen zien en welke andere originele Lord of the Rings-castleden betrokken zullen zijn. Eerder gaf Viggo Mortensen, die de rol van Aragorn vertolkte, al aan dat hij openstaat voor een eventuele terugkeer. Dit draagt bij aan de opwinding en speculatie rondom de nieuwe film.

Afbeelding: 'The Hobbit: The Battle of the Five Armies', TMDB

Meer artikelen