Idee van Zack Snyder voor jonge James Bond weerlegt door producenten

KKees van den Berg 30 december 2023 11:29

Regisseur van Justice League Zack Snyder stelde voor om een jongere James Bond in te zetten in de franchise. Dit idee werd echter van tafel geveegd door de producenten van de filmreeks, waaronder Michael G. Wilson.

Snyders idee verworpen

Beroemde regisseur Zack Snyder had de visie om een jongere versie van James Bond te presenteren. Het idee was echter niet nieuw en werd eerder al verworpen door Michael G. Wilson, één van de hoofdproducenten van de franchise. Volgens Wilson zou de volgende Bond een 'dertiger' zijn, wat betekent dat een 20-jarige James Bond voorlopig niet tot de mogelijkheden behoort.

Snyders visie voor een jongere Bond

Tijdens een gesprek met The Atlantic onthulde Snyder zijn visie voor een jongere Bond. Hij stelde voor dat een 20-jarige James Bond de rol zou overnemen, iets dat volgens hem 'cool' zou zijn. Snyder was vooral geïnteresseerd in het weergeven van de 'bescheiden roots' en traumatische jeugdervaringen die Bond gevormd zouden hebben.

Casting director Debbie McWilliams was het er ook niet mee eens om een jongere 007 te gaan introduceren. Volgens McWilliams die onder andere betrokken was bij de selectie van Daniel Craig zouden jongere acteurs niet de gewenste zwaarte en ervaring hebben. Ze legde uit dat de rol van James Bond niet alleen een karakter is om te spelen, maar ook een enorme verantwoordelijkheid met zich meebrengt.

Afbeelding: 'No Time to Die', TMDB

Meer artikelen