'Inside Out 2': Alles wat we tot nu toe weten over de langverwachte Pixar-film

RRoos Verhoeven 22 december 2023 17:42

'Inside Out' krijgt een vervolg. De Pixar-film werd destijds geprezen om zijn accurate weergave van de mentale gezondheid van kinderen. Met 'Inside Out 2' in het vooruitzicht zullen we opnieuw kennismaken met de emoties van het hoofdpersonage Riley, die als tiener nog complexere uitdagingen zal gaan tegenkomen. Hieronder belichten we wat we tot nu toe al allemaal weten over 'Inside Out 2'.

Releasedatum en aankondiging

Het langverwachte vervolg op de populaire Pixar-film Inside Out is eindelijk bevestigd. 'Inside Out 2' zal naar verwachting op 12 juni 2024 in de bioscopen verschijnen. De officiële aankondiging werd gedaan tijdens de D23 Studio Showcase in september 2022. Tijdens het evenement kwamen actrice Amy Poehler en regisseur Pete Docter het podium op om het publiek te verrassen met de aankondiging van de ontwikkeling van de sequel.

Stemmencast en nieuwe personages

De stemmencast van Inside Out 2 bevat een aantal bekende gezichten maar ook enkele nieuwe stemmen. Amy Poehler, Phyllis Smith en Lewis Black kruipen opnieuw in de huid van de emoties Joy, Sadness en Anger. Nieuw in de cast zijn Tony Hale en Liza Lapira, die de rollen van Fear en Disgust op zich nemen. Een interessante nieuwe toevoeging is de emotie 'Anxiety', die geïntroduceerd wordt als Riley 13 jaar wordt. Deze rol zal vertolkt worden door Maya Hawke.

Plot en thema's van Inside Out 2

Inside Out 2 belooft een boeiend vervolg te worden, met het hoofdpersonage Riley die de overstap maakt naar haar tienerjaren. Met deze nieuwe levensfase komen ook nieuwe emoties en veranderingen in haar 'Headquarters'. De trailer geeft een spannend voorproefje van deze veranderingen en de uitdagingen die Riley te wachten staan in de complexe wereld van adolescentie.

In de originele film Inside Out maken we kennis met de 11-jarige Riley en haar emoties - Joy, Sadness, Anger, Fear en Disgust - die haar helpen omgaan met haar verhuizing van Minnesota naar Californië. Echter, als Anger, Fear en Disgust de controle overnemen, zien we drastische veranderingen in Rileys persoonlijkheid. Ze raakt vervreemd van haar ouders, vrienden en haar hobby's, wat uiteindelijk leidt tot depressie en het instorten van haar persoonlijkheidseilandjes.

Pixar heeft nog veel meer spannende projecten in de pijplijn. Naast Inside Out 2 kunnen fans van de animatiestudio zich ook verheugen op een andere langverwachte sequel: Toy Story 5. Houd onze website in de gaten voor alle laatste nieuws over deze aankomende Pixar-films.

Afbeelding: 'Inside Out 2', TMDB

Meer artikelen