'Inside Out 2': Een verrassend vervolg dat zich richt op puberteit

RRoos Verhoeven 29 november 2023 09:49

Pixar komt terug met een opvolger voor de populaire animatiefilm 'Inside Out'. In 'Inside Out 2', geregisseerd door Kelsey Mann, maakt het publiek kennis met een nieuwe fase in het leven van het personage Riley: de puberteit.

Riley's overgang naar de puberteit

De langverwachte Pixar-film, Inside Out 2, is een direct vervolg op het eerste deel. Het publiek zal zien hoe het hoofdpersonage, Riley, zich beweegt door een van de meest uitdagende fasen van het leven: de puberteit. Terwijl Riley worstelt met de uitdagingen die met deze overgang gepaard gaan, krijgen we inzicht in haar innerlijke wereld en zien we hoe haar emoties veranderen en evolueren.

Nieuwe emoties maken hun entree

Een van de unieke aspecten van Inside Out was de visuele weergave van Riley's emoties. In Inside Out 2 zullen we kennismaken met nieuwe personages die nieuwe emoties vertegenwoordigen die tieners vaak ervaren: Lusteloosheid, Schaamte, Jaloezie en Onzekerheid. Deze nieuwe emoties zullen ongetwijfeld voor een nieuwe dynamiek zorgen en de complexiteit van de adolescentie weerspiegelen.

Onzekerheid als aanzet tot gesprek

Regisseur Kelsey Mann is vooral enthousiast over het nieuwe karakter 'Onzekerheid'. Ze wil dit personage gebruiken als een kans om zich te richten op sociale angst en het verlangen om ergens bij te horen, iets dat veel tieners ervaren. Mann hoopt dat door dit thema aan te snijden, er belangrijke gesprekken over geestelijke gezondheid kunnen ontstaan. Dit benadrukt hoe Inside Out 2 niet alleen een vermakelijke film wil zijn, maar ook een platform biedt om belangrijke onderwerpen onder de aandacht te brengen.

Het grootste deel van de originele cast keert terug voor Inside Out 2 en de film gaat in de zomer van 2024 in première. Het eerste deel van Inside Out is momenteel ook te bekijken op Disney+.

Bekijk hier de trailer van Inside Out:

Meer artikelen