Is 'May December' de verborgen parel van het jaar? Eerste recensies zijn binnen

KKees van den Berg 3 december 2023 16:24

Wel eens van 'May December' gehoord? Deze film, geregisseerd door Todd Haynes en met sterren als Natalie Portman en Julianne Moore, is misschien wel de beste van het jaar, maar gaat aan veel mensen voorbij. We nemen de eerste recensies met je door.

De impact van 'May December'

Met al heel wat indrukwekkende films die dit jaar zijn uitgekomen kan het zijn dat 'May December' je is ontgaan. Deze film, geregisseerd door Todd Haynes, bekend van 'Dark Waters' en 'I'm Not There', wordt echter genoemd als een van de beste films van het jaar.

Eerste recensies op Rotten Tomatoes

Met de release van de film zijn ook de eerste recensies op Rotten Tomatoes verschenen. Het resultaat is indrukwekkend: 'May December' scoort een uitstekende 92 procent na 202 recensies, met een gemiddelde score van 8.00/10. De consensus onder critici is dat de film, ondanks het moeilijke, op feiten gebaseerde verhaal, een verleidelijke kijkervaring biedt gehuld in campy humor.

Met Natalie Portman en Julianne Moore in de hoofdrollen en een release in december lijkt 'May December' een sterke kanshebber te zijn voor verschillende filmprijzen. De sterke recensies en de impact van de film maken het een logische keuze voor nominaties. Maar het blijft afwachten hoe deze verborgen parel het gaat doen wanneer het écht om de knikkers gaat.

May December is nu te zien in de Nederlandse bioscopen.

Meer artikelen