Isabela Merced verdedigt beslissing om nauwelijks superheldenkostuums te tonen in 'Madame Web'

KKees van den Berg 19 februari 2024 09:15

Isabela Merced, ster van de superheldenfilm Madame Web, heeft zich verdedigd tegen de kritiek dat haar personage nauwelijks in kostuum te zien is. Volgens haar zijn boeiende verhalen belangrijker dan het uiterlijk van de personages.

Kritiek op gebrek aan superheldenkostuums

Isabela Merced, de hoofdrolspeelster van de film Madame Web, heeft gereageerd op de kritiek die er is ontstaan rond de beslissing om nauwelijks superheldenkostuums te tonen in de film. Volgens Merced gaat het bij het maken van een film niet alleen om het uiterlijk van de personages, maar vooral om het vertellen van een boeiend verhaal. Helaas wordt de schrijfstijl van de film door critici bestempeld als 'minderwaardig'.

Teleurstelling bij fans over kostuums

Een aantal fans van de film heeft aangegeven teleurgesteld te zijn over het feit dat het personage van Isabela Merced, Madame Web, nauwelijks in kostuum te zien is in de film. Deze fans zijn van mening dat een superheldenfilm niet volledig is zonder de iconische superheldenkostuums. Ondanks deze kritiek blijft Merced bij haar standpunt dat het verhaal belangrijker is dan het uiterlijk van de personages.

Ngila Dixon is de kostuumontwerper van Madame Web en wordt geprezen voor haar benadering van kostuumontwerp. Dixon benadert kostuumontwerp vanuit het karakter van de personages en denkt na over wie ze zijn, wie ze willen zijn en hoe ze graag afgebeeld willen worden. Toch is er kritiek op de kostuums in de film, die door sommigen worden beschouwd als 'goedkope cosplay'.

Afbeelding: 'Madame Web', via TMDB

Meer artikelen