Jacob Elordi vervangt Andrew Garfield als Frankensteins monster in nieuwe Netflix-film 'Frankenstein'

RRoos Verhoeven 10 januari 2024 13:32

Jacob Elordi zal de rol van Frankensteins monster op zich nemen in de aankomende Netflix adaptatie van regisseur Guillermo del Toro. Hij neemt de rol over van Andrew Garfield, die het project heeft verlaten door staking-gerelateerde planningconflicten.

Elordi speelt Frankenstein's monster

Jacob Elordi, die vooral bekend is van zijn rol in de HBO-serie 'Euphoria', gaat een nieuwe uitdaging aan. Hij zal het bekende Frankenstein's monster vertolken in de nieuwe Netflix film van Guillermo del Toro. Dit nieuws kwam aan het licht via Deadline, die als eerste over de castwissel berichtte. Het belooft een interessante toevoeging te zijn aan Elordi's toch al indrukwekkende carrière.

Garfield verlaat project

Aanvankelijk zou Andrew Garfield, bekend van 'Spider-Man' en 'Tick, Tick... Boom', de rol van Frankenstein's monster vertolken. Echter, door staking-gerelateerde planningconflicten moest Garfield het project noodgedwongen verlaten. De precieze details zijn niet bekend, maar het is duidelijk dat Elordi een grote rol te vervullen heeft als zijn vervanger.

Naast Jacob Elordi zijn er al meerdere grote namen aangekondigd voor de cast van deze veelbelovende film. Oscar Isaac zal de rol van Victor Frankenstein op zich nemen, terwijl Mia Goth en Christoph Waltz ook een bijdrage zullen leveren. Andere toevoegingen zijn Felix Kammerer, Lars Mikkelsen, David Bradley en Christian Convery.

Del Toro's nieuwe project

Guillermo del Toro, wiens film 'The Shape of Water' een Oscar won, is de drijvende kracht achter deze nieuwe Netflix-productie. Hij zal niet alleen de regie voeren, maar ook het script schrijven en de productie op zich nemen. Het verhaal is gebaseerd op de roman van Mary Shelley, die al talloze keren naar het witte doek is gebracht, zoals in de beroemde film uit 1931.

Deze nieuwe film betekent een voortzetting van de succesvolle samenwerking tussen Netflix en Guillermo del Toro. In het verleden hebben zij samen al diverse bekroonde projecten opgeleverd, waaronder 'Pinocchio', de anthologieserie 'Cabinet of Curiosities', en de animatiefilms 'Trollhunters: Rise of the Titans' en 'Trollhunters: Tales of Arcadia'.

Afbeelding: 'Frankenstein', TMDB

Meer artikelen