James Cameron bevestigt: releasedatum 'Avatar 3' blijft december 2025

KKees van den Berg 28 november 2023 14:28

James Cameron heeft bevestigd dat Avatar 3 nog steeds op schema ligt voor een release in 2025. Dit ondanks eerdere berichten dat de volgende drie Avatar-films uitgesteld zouden worden.

Avatar 3 nog steeds op schema

Tijdens een recente persconferentie (via Variety) heeft filmmaker James Cameron bevestigd dat Avatar 3 nog steeds op schema ligt om op 18 december 2025 uit te komen. Ondanks een hectisch schema van twee jaar postproductie, blijft Cameron optimistisch over de deadline voor de komende Avatar-sequel.

Uitstel voor Avatar-sequels

Avatar 3, oorspronkelijk gepland voor 18 december 2025, was één van de films die Disney eerder had aangekondigd te zullen uitstellen. De originele planning was om de films twee jaar uit elkaar te laten verschijnen, beginnend in 2024. Echter, gezien de tijd die Cameron nodig had om Avatar 2 te maken, lijkt het uitstellen van de komende sequels een verstandige beslissing.

Nieuwe Na'vi-ras in Avatar 3

Cameron heeft eerder een tipje van de sluier opgelicht over Avatar 3 door te teasen dat de film een vijandiger ras van Na'vi zal introduceren op de planeet Pandora. Producent Jon Landau beschreef ze als een 'agressief, vulkanisch ras' met een leider genaamd Varang, gespeeld door Game of Thrones-ster Oona Chaplin.

Naast de bevestiging van de releasedatum van Avatar 3 zei Cameron ook dat de aankomende sequels zullen blijven worden geproduceerd in Nieuw-Zeeland. Volgens de filmmaker brengt dit veel voordelen met zich mee voor de economie en het prestige van het land, en biedt het kansen voor jonge mensen om zichzelf te zien als invloedrijk op het wereldtoneel.

Afbeelding: 'Avatar: The Way of Water', TMDB

Meer artikelen