James Gunn van DC weerlegt gerucht over Amanda Waller

DDavid Meijer 2 december 2023 08:25

Filmmaker James Gunn van DC Studios weerlegt een recent gerucht dat de Amanda Waller-serie zou zijn geannuleerd. Volgens Gunn is de serie nog steeds in ontwikkeling en is dit slechts een valse roddel die de ronde doet.

Gerucht over annulering Amanda Waller-serie ontkracht

James Gunn die samen met Peter Safran aan het roer staat bij DC Studios heeft wederom een vals gerucht ontkracht. Gunn werd onlangs op sociale media gevraagd naar een gerucht dat de Amanda Waller-serie, een spin-off van Peacemaker met Viola Davis, om budgettaire redenen zou zijn geannuleerd. Een account genaamd Jody's Corner had dit gerucht de wereld in geholpen. Gunn was echter duidelijk in zijn reactie en noemde het gerucht 'onzin'. Volgens hem wordt er nog steeds gewerkt aan Waller door schrijvers Christal en Jeremy.

Details over de Amanda Waller-serie

De Amanda Waller-serie werd vorige zomer voor het eerst aangekondigd, maar het bestaan werd in januari bevestigd toen Gunn de volledige lijst met projecten voor het eerste hoofdstuk van de DCU onthulde. Waller was eigenlijk het tweede project dat door Gunn werd aangekondigd en het lijkt erop dat deze serie vroeg in de serie van 'Chapter 1: Gods & Monsters' zal verschijnen. "Dit is een verhaal over Amanda Waller, gespeeld door Viola Davis," zei Gunn eerder dit jaar. "Viola Davis gaat samenwerken met leden van Team Peacemaker en dit is een verhaal dat is gecreëerd door Crystal Henry, die Watchman deed, en Jeremy Carver, die Doom Patrol creëerde. Ik kan niet wachten tot mensen het zien."

Viola Davis maakte haar debuut als Amanda Waller in de Suicide Squad uit 2016 en keerde terug in het vervolg The Suicide Squad uit 2021, en zelfs in Black Adam van dit jaar. Na in enkele afleveringen van Peacemaker te zijn verschenen zal Davis ook haar stem lenen aan de Creature Commandos-serie, naast het spelen in haar eigen serie.

Ze is een van de weinige personages die de overgang van de DCEU-set van films naar de geheel nieuwe DCU zal overleven. "Als fan van stripboeken en Wonder Woman ben ik dol op het hele DC Comics-universum," vertelde Davis eerder aan The Hollywood Reporter over het spelen van Waller. "Als kind ruilde ik stripboeken, dus dat spreekt me allemaal aan. Als je droomt over acteur worden als kind, is dat waar je over droomt. Dat is als doen alsof: de superheld zijn, het pistool krijgen; het speelt in op die fantasie."

Afbeelding: 'Peacemaker', TMDB

Meer artikelen