James Gunns opmerking over 'practical effects' in 'Superman: Legacy' wekt speculaties op

RRoos Verhoeven 10 januari 2024 10:15

Een misverstand van regisseur James Gunn over de toepassing van 'practical effects' in de aankomende film 'Superman: Legacy' heeft geleid tot een nieuwe fantheorie. Fans vragen zich nu af of hoofdrolspeler David Corenswet wellicht écht gaat vliegen.

Kan David Corenswet echt vliegen?

James Gunn, de gerenommeerde regisseur van de film, reageerde op een vraag van een volger op Threads met de onverwachte claim dat 'Legacy alleen praktische effecten heeft'. Dit leidde tot de humoristische theorie onder fans dat David Corenswet, die de rol van Superman speelt, misschien wel echt gaat vliegen.

https://twitter.com/CBMovieFan/status/1743370178442772704

Geen zichtbare draden in Superman: Legacy

Gunn verduidelijkte zijn opmerking later met een meer serieuze toon, zeggende: 'Oh sorry, ik heb de vraag verkeerd begrepen. Ja, we hebben veel praktische effecten zoals in mijn andere films'. Hij beloofde ook dat er geen zichtbare draden te zien zullen zijn, wat een subtiele sneer kan zijn naar de eerste Superman-televisieserie, waarin je soms de draden kon zien die aan George Reeves waren bevestigd. Het kan ook een directe sneer zijn naar 'Quest for Peace', waarin je ook draden kunt zien.

Budgetverdeling en kosten van praktische effecten

Over de budgetbalansen bij grote producties zoals Superman: Legacy gaf Gunn wat extra inzicht: 'In het algemeen (niet altijd), wordt de helft van het productiebudget besteed aan de eerste twee aktes en de tweede helft aan de derde akte, vooral bij spektakelfilms.' Gunn merkte op dat praktische effecten vaak duurder zijn dan CGI, dus we kunnen zeker een CGI-zwaar derde akte verwachten in Superman: Legacy.

Naast Corenswet als Clark Kent / Superman, omvat de cast ook Rachel Brosnahan als Lois Lane, Nicholas Hoult als Lex Luthor, Skyler Gisondo als Jimmy Olsen, Nathan Fillion als Guy Gardner, en Anthony Carrigan als Metamorpho. Superman: Legacy komt op 11 juli 2025 uit.

Afbeelding: 'Superman IV: The Quest for Peace', TMDB

Meer artikelen