Jenna Ortega verlaat cast 'Scream 7': "Salarisgeschil, geen planningsfout"

KKees van den Berg 30 november 2023 17:58

Het lijkt erop dat Jenna Ortega, onder meer bekend van de serie 'Wednesday', niet vanwege een planningsfout uit de cast van 'Scream 7' is gestapt. De werkelijke oorzaak zou een geschil over haar salaris zijn, aldus een recent rapport van The Hollywood Reporter.

Salarisvoorwaarden oorzaak exit Ortega

Er circuleert een rapport waarin wordt gesuggereerd dat Jenna Ortega, de ster van 'Wednesday', niet vanwege een planningsfout uit de cast van 'Scream 7' is gestapt. Het lijkt er eerder op dat de actrice en haar team het niet eens konden worden met de productie over haar salaris. Het is niet duidelijk of de afspraken over de salariëring het enige twistpunt waren of dat er nog meer zaken speelden.

Productieproblemen plagen 'Scream 7'

De productie van 'Scream 7' wordt geteisterd door problemen. Naast de recente exit van Jenna Ortega, werd ook actrice Melissa Barrera eerder ontslagen door productiebedrijf Spyglass. Het is niet bekend of het ontslag van Barrera en de exit van Ortega met elkaar verband houden of dat er andere redenen zijn voor deze personeelswijzigingen.

Ortega wilde meer salaris voor 'Scream 7'

Volgens berichten zou Jenna Ortega voor haar rollen in eerdere delen van de 'Scream'-franchise een aanzienlijk salaris hebben ontvangen, in de orde van grootte van zes nullen. Voor 'Scream 7' wilde de actrice kennelijk meer, mogelijk een salaris met zeven nullen. Toen de productie hier niet mee akkoord ging, besloot Ortega naar verluidt haar medewerking aan de film te staken.

Er is nog geen officiële reactie gekomen van Jenna Ortega of haar team op de onthullingen over haar vertrek uit 'Scream 7'. De situatie roept herinneringen op aan een soortgelijk incident met Neve Campbell, de ster van 'Scream 5'. Campbell verliet de productie destijds omdat ze minder betaald kreeg dan haar medespelers.

Met het vertrek van beide hoofdrolspeelsters, Jenna Ortega en Melissa Barrera, is het waarschijnlijk dat de makers van 'Scream 7' een compleet nieuw scenario moeten schrijven. Het is nog onduidelijk of de verhaallijn van de film drastisch zal veranderen of dat er nieuwe actrices worden gecast om de rollen over te nemen.

Afbeelding: 'Scream', TMDB

Meer artikelen