'Jojo Rabbit' acteur Archie Yates speelt in nieuw drama 'Clout'

KKees van den Berg 29 april 2024 15:25

Archie Yates, beter bekend als Yorki uit 'Jojo Rabbit', zal de hoofdrol spelen in het nieuwe drama 'Clout'. De film belooft een krachtige kritiek te leveren op hedendaagse problemen zoals cyberpesten en de obsessie om viraal te gaan.

Archie Yates in nieuw drama 'Clout'

Archie Yates, de jonge Britse acteur die het publiek wist te boeien met zijn vertolking van Yorki in de satirische oorlogsfilm 'Jojo Rabbit', heeft een nieuwe uitdaging op zijn pad. Hij zal de hoofdrol spelen in 'Clout | A Cautionary Tale', een coming-of-age drama dat kritiek zal leveren op grote hedendaagse problemen zoals cyberpesten en de obsessie om viraal te gaan. De film is ook het regiedebuut van Jordan Murphy Doidge, waardoor de verwachtingen hooggespannen zijn.

Yates als tiener op zoek naar roem

In 'Clout' neemt Archie Yates de rol van Oskar op zich, een tiener die verlangt naar online roem. De film, geschreven door Tom Duthie, Tristam Thomas en Doidge, onderzoekt de tragische gevolgen van de obsessie om viraal te gaan en geeft een krachtige kritiek op de vervorming van de waarheid in de digitale wereld. De film belooft een diepgaande blik op de hedendaagse problemen die onze samenleving beïnvloeden.

Naast Archie Yates zullen er andere bekende gezichten verschijnen in 'Clout'. Nadine Marshall, bekend van 'A Street Cat Named Bob' en 'Bob Marley: One Love', zal een prominente rol spelen. Ook Anna Wilson-Jones van 'Black Mirror' en Samuel Leakey van 'Gretel & Hansel' zullen deel uitmaken van de cast. Deze combinatie van talent belooft een boeiende en gelaagde performance.

'Clout' als reflectie op sociale media

Volgens regisseur Jordan Murphy Doidge is 'Clout' meer dan een film; het is een uitnodiging aan het publiek om hun relatie met sociale media te heroverwegen. Doidge ziet de film als een hedendaagse fabel met een waarschuwend tintje, bedoeld om de toeschouwers te laten reflecteren op hun eigen online gedrag en de invloed van het digitale tijdperk op hun leven.

Meer artikelen