Jonathan Majors uit Marvel's Avengers 5: Titel gewijzigd na veroordeling acteur

DDavid Meijer 20 december 2023 12:47

Na het schuldig verklaren van hoofdrolspeler Jonathan Majors wegens mishandeling heeft Marvel besloten om zijn personage Kang uit de titel van de komende Avengers-film te verwijderen. De acteur werd ook gedumpt door zijn managementteam en verschillende projecten waarbij hij betrokken was zijn opgeschort of geannuleerd.

Titelwijziging na schuldigverklaring

Het vonnis tegen Jonathan Majors heeft grote gevolgen voor de komende Avengers-film. Nadat de 34-jarige acteur schuldig werd bevonden aan mishandeling, heeft Marvel besloten om zijn personage Kang uit de titel van de film te verwijderen. Majors was bedoeld om de hoofdschurk in de nieuwe Avengers-film te spelen, maar zijn toekomst in de Marvel Cinematic Universe (MCU) is nu onzeker. De titel van de vijfde Avengers-film was oorspronkelijk 'Avengers: The Kang Dynasty', maar dit is nu geschrapt.

Eerdere rollen en lopende rechtszaak

Jonathan Majors die eerder succesvol Kang the Conqueror speelde in de tv-serie Loki en de 2023-film Ant-Man en de Wasp: Quantumania, werd schuldig bevonden aan mishandeling en intimidatie. Hij is vrijgesproken van een ander geval van mishandeling en één geval van verzwaarde intimidatie. De acteur staat gepland voor veroordeling op 6 februari en kan tot een jaar gevangenisstraf krijgen.

Kang wordt uit franchise geschreven

Het lijkt erop dat Kang volledig uit de Marvel-franchise zal verdwijnen. Het besluit om de titel van de vijfde Avengers-film te wijzigen wijst erop dat het personage niet opnieuw zal worden gecast, maar in plaats daarvan uit de verhaallijn zal worden geschreven. Dit is een belangrijke stap aangezien Majors' Kang was opgezet als de volgende grote Avengers-schurk, bedoeld om in de voetsporen te treden van Josh Brolin's Thanos.

De veroordeling van Majors heeft ook gevolgen buiten de MCU. Nadat het nieuws van de aantijgingen naar buiten kwam, werd hij gedumpt door zijn managementteam. Bovendien heeft het Amerikaanse leger besloten om een aantal advertenties waarin de acteur te zien was uit de circulatie te halen. Daarnaast werd bericht dat hij ook is gedumpt uit een aanstaande verfilming van het boek 'The Man in My Basement' van Walter Mosley.

Meer artikelen