Kan Kurt Russell Disney redden en terugbrengen naar zijn vroegere glorie?

DDavid Meijer 1 februari 2024 17:16

De Disney Company van nu is ver verwijderd van het bedrijf dat Walt Disney 100 jaar geleden had bedacht. Er is echter hoop. Acteur en voormalig kindster Kurt Russell zou wel eens de reddende engel kunnen zijn die het entertainmentbedrijf terugbrengt naar zijn oorspronkelijke missie.

De strijd van aandeelhouder Nelson Peltz

Nelson Peltz, een grote aandeelhouder van Disney, voert een omvangrijke strijd tegen het bedrijf wegens wanbeheer en het ontbreken van verantwoording. Hij doet dit met de steun van vele 'Disney Kids', mensen die opgegroeid zijn met het bedrijf en zich nu verbijsterd voelen over wat de ver-linksing van de leiding heeft gedaan met het iconische bedrijf.

Disney's verre politieke wending

Het huidige Disney staat ver af van het bedrijf zoals Walt Disney dat 100 jaar geleden heeft opgericht en gekoesterd. Het bedrijf nam politiek gezien jaren geleden al een linkse wending en is sindsdien steeds verder naar links opgeschoven, waardoor het vele voormalige fans van zich heeft vervreemd.

Continu worstelende consumenten willen niet belerend of neerbuigend behandeld worden door 'entertainmentbedrijven'. Ze willen - en hebben dringend behoefte aan - entertainment. Disney moet zich dit herinneren en weer die klantgerichte aanpak van vroeger nastreven.

Kurt Russell als mogelijke redder van Disney

Met zijn ervaring en kennis van Walt Disney's visie en waarden, zou Kurt Russell een frisse, pragmatische en niet-politieke benadering kunnen brengen in het creatieve proces van Disney. Zijn naam is jarenlang synoniem geweest met het Disney-merk, en nu kan het tijd zijn voor hem om op te staan en Disney te redden.

Afbeelding: 'One Day at Disney', TMDB

Meer artikelen