Kang blijft het middelpunt in 'Avengers', rol van Doctor Doom in 'Fantastic Four' blijft beperkt

KKees van den Berg 29 november 2023 07:15

Ondanks geruchten over een grotere rol voor Doctor Doom in de Marvel-franchise, lijkt het erop dat Kang en zijn varianten voorlopig in de schijnwerpers blijven staan in komende Avengers-films. Doctor Doom zou slechts voor enkele seconden verschijnen in Fantastic Four.

Kang blijft naar verwachting hoofdrol behouden

Er is veel gespeculeerd over de plannen van Marvel Studios voor de Multiverse Saga, waarbij Kang the Conqueror naar verwachting zijn tijd als grote schurk van het MCU ziet afnemen. Dit wordt toegeschreven aan het idee dat Kang een teleurstellende opvolger zou zijn voor Thanos. Het lijkt echter alsof veel mensen vergeten zijn dat Thanos alleen flitsende cameo's maakte in The Avengers, Avengers: Age of Ultron en Guardians of the Galaxy voordat hij eindelijk zijn stempel drukte in Avengers: Infinity War. Tot nu toe hebben we veel meer gezien van Kang dankzij Loki en Ant-Man and The Wasp: Quantumania, en er is geen voor de hand liggende reden om hem te dumpen, vooral niet als dat kan worden opgelost met een recast.

Geruchten over Doctor Doom's opkomst

Er blijven geruchten bestaan dat Doctor Doom Kang zal overnemen, hoewel Alex Perez van The Cosmic Circus het tegenovergestelde beweert. Hij gelooft dat Kang de hoofdschurk van de Multiverse Saga zal blijven, maar suggereert dat de tijdreiziger tot Fase 6 aan de kant zal worden geschoven om Marvel Studios de tijd te geven die ze nodig hebben om te bepalen waar ze vervolgens naartoe willen gaan. Het feit dat Kang geen terugkerende dreiging is in meerdere MCU-projecten voelt nog steeds als een groot gemiste kans.

Beperkte screentime voor Doctor Doom

Perez voegt eraan toe dat Doom naar verwachting slechts enkele seconden in Fantastic Four zal verschijnen, een bewering die overeenkomt met rapporten dat hij slechts kort in een post-credits-scène zal verschijnen. Zoals hij terecht opmerkt, is het weinig zinvol om van daaruit hem de hoofdschurk van de Multiverse Saga te maken, ook al zijn Kang en Victor Von Doom in de strips met elkaar verbonden.

Uiteindelijk weet alleen Marvel Studios wat het gepland heeft, en er kan veel veranderen tussen nu en de volgende twee Avengers-films. Iets waar we zeker van kunnen zijn, is dat The Kang Dynasty en Secret Wars waarschijnlijk verder naar beneden op de releasekalender worden geduwd.

Afbeelding: 'Avengers: Endgame', TMDB

Meer artikelen