Kevin Feige bevestigt: Iron Man maakt geen comeback in MCU

DDavid Meijer 5 december 2023 07:43

Fans van de Marvel Cinematic Universe (MCU) zullen Tony Stark, beter bekend als Iron Man, niet meer zien verschijnen in de filmreeks. Kevin Feige, de baas van Marvel, heeft in een recent interview met Vanity Fair bevestigd dat het personage niet zal terugkeren in het MCU.

Geen comeback voor Iron Man

In een recent interview met Vanity Fair heeft Kevin Feige, de baas van Marvel, duidelijk aangegeven dat Iron Man, gespeeld door Robert Downey Jr., niet gaat terugkeren in de Marvel Cinematic Universe (MCU). Het karakter zal zich niet meer laten zien in toekomstige MCU-films, wat fans misschien teleurstellend zullen vinden.

Respect voor het einde van Iron Man

Volgens Feige hebben de makers jarenlang gewerkt aan het moment waarop Iron Man aan zijn einde komt in Avengers: Endgame (2019). Ze zijn erg tevreden over hoe dit moment is uitgepakt en willen dat niet ongedaan maken door het personage terug te brengen. Dit respect voor het verhaal en het personage onderstreept de integriteit van de MCU-filmmakers.

Joe Russo, de mede-regisseur van Avengers: Endgame, was ook aanwezig bij het interview. Hij vertelde dat het team destijds huilend afscheid nam van Downey Jr. als Iron Man. Het was een emotioneel moment en de makers willen Downey Jr. dit niet nogmaals laten herbeleven. Dit toont aan hoe diep het personage Iron Man geworteld zit in het hart van de MCU-crew.

Meer artikelen