Kevin Williamson slaat handen ineen met Universal Television

KKees van den Berg 11 februari 2024 16:12

Filmschrijver Kevin Williamson, bekend van tienerhorrorklassiekers als Scream en I Know What You Did Last Summer, gaat samenwerken met Universal Television aan diverse projecten, variërend van thrillers tot familie misdaaddrama's.

Vier projecten in ontwikkeling

Volgens Deadline is Williamson, onder een totaalovereenkomst voor hem en zijn productiebanner Outerbanks Entertainment, al vier high-profile projecten aan het ontwikkelen bij de televisiestudio. Ze variëren van thriller tot moordmysterie tot een familie misdaaddrama.

Een van de projecten is Rear Window, een serie herinterpretatie van de Hitchcock klassieker, die al is opgezet bij Peacock. Williamson zelf zal de kleine scherm herinrichting van Rear Window schrijven. James Stewart en Grace Kelly speelden in Alfred Hitchcock's originele klassieker, die in 1954 werd uitgebracht.

Een ander project is The Game, gebaseerd op de David Fincher film met de originele schrijvers van de film, John Brancato en Michael Ferris, die het aan het aanpassen zijn. De film, met Michael Douglas in de hoofdrol, werd uitgebracht in 1997. De plot draait om een rijke bankier uit San Francisco die de kans krijgt om deel te nemen aan een mysterieus spel, dat zijn leven volledig op zijn kop zet.

Williamson's succes op het kleine scherm

Williamson heeft in de loop der jaren veel succes gehad met tv-series, met titels als Dawson’s Creek, The Vampire Diaries, The Following en Tell Me a Story. Zijn talent om meeslepende en succesvolle series te creëren, is ongetwijfeld een van de redenen waarom Universal Television zo enthousiast is over hun samenwerking.

Meer artikelen