Kijkcijfers Netflix: 'Shadow and Bone' ondanks succes toch gecanceld

RRoos Verhoeven 14 december 2023 08:49

Netflix geeft inzicht in de kijkcijfers van series om de beslissingen over vernieuwing of annulering te verklaren. Maar ondanks dat de serie 'Shadow and Bone' tot de meest bekeken series behoorde is de serie toch gecanceld.

Netflix heeft altijd beweerd dat de beslissing om een serie te vernieuwen of niet afhangt van de prestaties ten opzichte van de kosten. De vrijgegeven data van 'What We Watched', een Netflix-rapport over wereldwijde kijkuren voor 18.000 titels - zowel originals als gelicentieerde titels - van januari tot juni 2023, geven inzicht in de beslissingen die Netflix heeft gemaakt voor de seizoenspremières in die periode.

'Shadow and Bone' ondankds succes gecanceld

'Shadow and Bone' is ondanks dat het de meest bekeken Engelstalige gescripte serie was van die periode na twee seizoenen gecanceld. De serie verzamelde maar liefst 192,9 miljoen uur aan kijkers sinds het debuut op 16 maart tot eind juni, waarmee het op nummer 26 stond.

Naast 'Shadow and Bone' koos Netflix ervoor om vier andere series niet voort te zetten: 'Glamorous', en de volwassen geanimeerde komedies 'Agent Elvis', 'Farzar' en 'Captain Fall'. De beslissing werd medio november genomen na de dubbele Hollywood-stakingen, die de planning van netwerken en streamers overhoop gooiden.

Het is waarschijnlijk dat de stakingsgerelateerde vertragingen en de hoge kosten voor 'Shadow and Bone' een rol hebben gespeeld in het cancelen van de serie ondanks dat het ook een videogame-franchise voor Netflix heeft voortgebracht.

'Shadow and Bone': maatstaf voor serievernieuwing bij Netflix

Alle series die beter presteerden dan 'Shadow and Bone' en in aanmerking kwamen voor vernieuwing, zijn verlengd voor een nieuw seizoen. Dit omvat bijvoorbeeld 'Vikings: Valhalla' (dide op plek 22 staat), waarvan het komende derde seizoen het laatste zal zijn.

Afbeelding: 'Shadow and Bone', TMDB

Meer artikelen