Kijkers in de ban van gloednieuwe Netflix-serie 'Blue Eye Samurai'

RRoos Verhoeven 5 november 2023 08:47

Fans zijn in de ban van de gloednieuwe Netflix-serie 'Blue Eye Samurai', gecreëerd door Michael Green en Amber Noizumi. Deze unieke show, gebaseerd op persoonlijke ervaringen van Noizumi, geniet enorme populariteit dankzij zijn boeiende verhaal en vernieuwende animatiestijl.

Een persoonlijke reis wordt een serie

Blue Eye Samurai is niet zomaar een animatieserie. Het is een persoonlijk project van de echtgenoten Michael Green en Amber Noizumi. In de serie wordt een persoonlijke situatie uit het leven van Noizumi verkend en dat is wat het zo authentiek en meeslepend maakt. Noizumi stelde zichzelf de vraag waarom ze zo blij was om blanke kenmerken in hun pasgeboren dochtertje te zien. Deze innerlijke confrontatie vormde de basis voor het unieke verhaal van de serie.

Het verhaal van de serie is even fascinerend als persoonlijk. De hoofdpersoon, Mizu, is een vrouw van gemengde afkomst die in het 17e-eeuwse Japan leeft, een tijd waarin zelden een niet 100% Japanner werd gezien. Mizu kent de identiteit van haar blanke vader en wil wraak nemen voor haar geboorte als 'schandalig wezen'. De reis van Mizu, die haar geslacht en haar blauwe ogen verborgen moet houden in haar queeste voor gerechtigheid, biedt een pak aan intrigerende plotpunten.

Innovatieve animatiestijl verrast fans

Naast het boeiende verhaal, is de productietechniek van de serie even indrukwekkend. De makers hebben gekozen voor een unieke benadering van de animatiestijl. Ze hebben een mix van 2D en 3D-technieken gebruikt, wat resulteert in een serie die visueel verbluffend is en zich onderscheidt van de rest. Fans prijzen deze innovatieve aanpak en het draagt bij aan de groeiende populariteit van de serie.

Afbeelding: 'Blue Eye Samurai', TMDb

Meer artikelen