'Killer-romance' tussen Cole Sprouse en Kathryn Newton in nieuwe trailer 'Lisa Frankenstein'

KKees van den Berg 5 januari 2024 17:14

In de jaren '80 horror-komedie 'Lisa Frankenstein', geschreven door Diablo Cody, beginnen Kathryn Newton en Cole Sprouse een ongewone en gevaarlijke romance. Newton, in de rol van Lisa, een onbegrepen tiener, wekt per ongeluk het personage van Sprouse, een knappe Victoriaanse lijk, tot leven. Samen gaan ze op een bloederige reis om liefde, geluk en een paar vermiste lichaamsdelen te vinden.

Naast Newton en Sprouse heeft de film ook andere bekende gezichten zoals Liza Soberano, Carla Gugino en Joe Chrest. De film die geregisseerd wordt door Zelda Williams in haar filmregiedebuut, is een spannende en luchtige kijk op het verhaal van Victor Frankenstein, maar dan in een jaren '80-setting.

Moorddadige razernij en wettelijke problemen

Het romantische avontuur neemt een donkere wending wanneer er een moorddadige razernij losbarst, wat leidt tot problemen met de handahavers van de wet. Maar Lisa weet waar haar prioriteiten liggen: 'Ik kan levenslang de gevangenis in gaan of de elektrische stoel krijgen, maar ik wil niet sterven als maagd.'

Première 'Lisa Frankenstein' op 9 februari

'Lisa Frankenstein' komt op 9 februari in de bioscopen in de Verenigde Staten. Of en wanneer de film in Nederland te zien is, is nog niet bekend.

Afbeelding: 'Lisa Frankenstein', TMDB

Meer artikelen