'Killers of the Flower Moon' scoort bij de New York Film Critics Circle, Christopher Nolan wint beste regisseur

DDavid Meijer 1 december 2023 16:10

De New York Film Critics Circle heeft de winnaars van hun 2023 prijzen bekendgemaakt. Martin Scorsese's Killers of the Flower Moon was de grote winnaar, terwijl Christopher Nolan met zijn film Oppenheimer ook in de prijzen viel.

Killers of the Flower Moon pakt hoofdprijs

In een spannende ontknoping via Twitter deelde de New York Film Critics Circle hun prijzen voor 2023 uit. De film van Martin Scorsese, Killers of the Flower Moon, viel flink in de prijzen. Niet alleen won de film de hoofdprijs, ook hoofdrolspeelster Lily Gladstone mocht een prijs in ontvangst nemen voor haar rol.

Christopher Nolan bekroond als beste regisseur

Niet alleen Killers of the Flower Moon viel in de prijzen. De film Oppenheimer van regisseur Christopher Nolan wist ook twee prijzen binnen te slepen. Nolan zelf werd daarbij bekroond met de prijs voor beste regisseur, een erkenning voor zijn bijdrage aan de film.

Dubbele winst voor May December

De film May December van Todd Haynes werd eveneens beloond met twee prijzen. Eén daarvan was voor het scenario, geschreven door Haynes zelf. De andere prijs ging naar Charles Melton, die de award voor beste bijrolspeler won. Melton versloeg daarmee grote namen als Robert De Niro en Robert Downey Jr. Met deze winst verstevigt hij zijn positie als kanshebber voor een Oscar.

De NYFCC Awards zijn niet zomaar prijzen. Ze worden uitgereikt door een selecte groep critici die afkomstig zijn van dagbladen, weekbladen, tijdschriften, en online platforms. Vorig jaar ging de prijs voor beste film naar Tár, terwijl S. S. Rajamouli de prijs voor beste regisseur mocht ontvangen voor zijn film RRR.

Afbeelding: 'Killers of the Flower Moon', TMDB

Meer artikelen