'Kingdom of the Planet of the Apes': Startschot voor een nieuwe trilogie

KKees van den Berg 18 december 2023 14:48

De aankomende film van Disney en Twentieth Century Studios ''Kingdom of the Planet of the Apes' staat niet alleen in de schijnwerpers als vervolg op 'War of the Planet of the Apes', maar ook als het eerste deel van een nieuwe trilogie, geregisseerd door Wes Ball.

Het begin van een nieuwe trilogie

Met de release van 'Kingdom of the Planet of the Apes' wordt niet alleen het vervolg op 'War of the Planet of the Apes' uit 2017 geïntroduceerd, maar ook de eerste stap in een geheel nieuwe trilogie. Regisseur Wes Ball, bekend van onder meer 'The Maze Runner', vertelde in een interview met Empire dat hij deze film altijd al zag als het begin van een nieuwe trilogie. De komende delen beloven grip te krijgen op grote ideeën en spannende nieuwe verhaalrichtingen.

300 jaar in de toekomst

De nieuwe 'Apes'-film speelt zich af in een wereld die zich 300 jaar na de gebeurtenissen van 'War of the Planet of the Apes' heeft ontwikkeld. In deze post-apocalyptische setting hebben apen die eeuwen geleden naar een oase geleid zijn door Caesar verschillende samenlevingen gevormd. De rol van de mensheid in deze nieuwe wereld is verwaarloosbaar en het lijkt erop dat deze nieuwe wereld de centrale focus van de trilogie zal vormen.

Ontdekking van Caesars nalatenschap

Het hoofdpersonage van deze nieuwe film is Noa, een figuur die niet vertrouwd is met de historische figuur Caesar. Noa (Owen Teague), gaat op een reis waarin hij de nalatenschap van Caesar leert kennen. Dus deze reis en de impact van Caesars nalatenschap zullen ongetwijfeld belangrijke elementen zijn in de aankomende trilogie.

Naast Owen Teague spelen ook Kevin Durand, William H. Macy, Freya Allan, Peter Macon, Eka Darville en Dichen Lachman een rol in 'Kingdom of the Planet of the Apes'. De diversiteit en het talent van de cast wijzen op een spannende en dynamische uitvoering van dit nieuwe hoofdstuk in de 'Apes'-saga.

Release Kingdom of the Planet of the Apes

Kingdom of the Planet of the Apes is vanaf woensdag 22 mei 2024 in de Nederlandse bioscopen te zien.

Afbeelding: 'Kingdom of the Planet of the Apes', TMDB

Meer artikelen