Krachtenbundeling tussen horror-titanen Jason Blum en James Wan

RRoos Verhoeven 4 januari 2024 17:47

Horrorpioniers Jason Blum en James Wan hebben hun productiebedrijven Blumhouse en Atomic Monster samengevoegd. De fusie werd bekendgemaakt rond de release van hun gezamenlijke productie 'Night Swim', een bovennatuurlijke horrorfilm rondom een zwembad. Deze samenwerking is een interessante ontwikkeling in de Hollywood filmindustrie aangezien beide filmmakers alom bekend staan om hun succesvolle en invloedrijke horrorfilms.

De samenvoeging van de productiebedrijven werd publiekelijk gemaakt rond de release van hun nieuwste productie, 'Night Swim'. Deze bovennatuurlijke horrorfilm is een van de eerste projecten waar beide filmmakers gezamenlijk aan gewerkt hebben. Het is echter nog onbekend of deze film een indicator is voor de stijl en richting van toekomstige producties na de fusie.

Behoud van autonomie na fusie

Ondanks de fusie is aangekondigd dat Blumhouse en Atomic Monster zullen blijven functioneren als aparte labels binnen de filmindustrie. Beide bedrijven behouden hun eigen creatieve autonomie en merkidentiteit. Dit suggereert dat de fusie voornamelijk een strategische zet is om hun positie in de markt te versterken zonder in te boeten op hun creatieve vrijheid of unieke merkidentiteit.

Horror blijft lucratieve filmgenre

Het is geen geheim dat het horrorgenre lucratief is. Wereldwijd hebben horrorfilms, waaronder bekende titels als 'Paranormal Activity', 'The Purge', 'Halloween', 'Insidious', 'The Conjuring', 'The Nun', en vele andere, al ruim $11,5 miljard opgebracht. Met de nieuwe fusie tussen Blumhouse en Atomic Monster valt te verwachten dat deze trend zich alleen maar voort zal zetten.

Meer artikelen