Laatste seizoen van Netflix's animatieserie 'Hilda' verschijnt volgende maand

KKees van den Berg 28 november 2023 15:16

De populaire Netflix animatieserie 'Hilda', geleid door Bella Ramsey, zal volgende maand haar laatste seizoen afronden, inclusief een speciale aflevering van 70 minuten. Het laatste seizoen volgt op de release van de film 'Hilda and the Mountain King' in 2021.

Hilda sluit af met een derde seizoen

Hilda, een van de beste animatieseries op Netflix, onder leiding van Bella Ramsey, zal volgende maand eindigen met een derde seizoen en een speciale aflevering van 70 minuten. Fans kijken al een tijdje uit naar de afronding van deze serie, en nu is het bijna zover.

Het verhaal achter de serie Hilda

De animatieserie is gebaseerd op de gelijknamige stripboekenreeks van Luke Pearson. De serie volgt de avonturen van Hilda, een 11-jarig meisje met blauw haar. Samen met haar moeder Johanna en haar herten vos Twig verhuist ze naar de stad Trolberg nadat hun huis aan de rand van een bos is verwoest door een reus.

Bekijk hier de trailer:

Hilda keert terug, klaar om de bruisende stad Trolberg te ontvluchten voor een frisse start. Ze stapt op een trein met haar moeder, Frida, David en natuurlijk haar avontuurlijke geest. In Tofoten wordt Hilda aangemoedigd om zich te laten meevoeren door het rustige leven van dit slaperige stadje door haar excentrieke tante Astrid - wandelingen langs de rivier, heerlijk bakken, lokale boodschappen doen. Maar deze rustige levensstijl wordt snel onderbroken wanneer Hilda iets mysterieus in de buurt opmerkt: een Feeënheuvel! Haar nieuwsgierigheid leidt tot meer dan alleen een avontuur en een nieuwe vriend van het beestachtige soort... Maar naar een onheilspellend landschap waar gevaar in de schaduwen loert.

Afbeelding: 'Hilda', TMDB

Meer artikelen