'Leave the World Behind': de nieuwe zenuwslopende Netflix-thriller

DDavid Meijer 11 december 2023 18:06

Regisseur Sam Esmail, bekend van Mr. Robot, oogst wederom lof met zijn nieuwste Netflix-thriller 'Leave the World Behind' met Julia Roberts in de hoofdrol. De film ontvangt lovende kritieken en wordt zelfs als één van de beste films van het jaar bestempeld. Hoewel, naast alle lof zijn er ook minder positieve reacties.

Sam Esmail's nieuwste meesterwerk

Sam Esmail, de man die ons de veelgeprezen serie 'Mr. Robot' bracht, heeft wederom een meesterwerk geleverd met 'Leave the World Behind'. Deze Netflix-thriller heeft de afgelopen week flink wat stof doen opwaaien in de filmwereld. Met Julia Roberts in de hoofdrol, wordt de film door critici geprezen om zijn hoge kwaliteit en slimme, meeslepende kijk op het einde van de wereld.

Hoge waardering voor 'Leave the World Behind'

'Leave the World Behind' is niet zomaar een apocalyptische thriller. Het is een film die de kijkers in zijn greep houdt, mede dankzij het slimme gebruik van montage, muziek en compositie. Door critici is de film bestempeld als mogelijk 'de beste film van het jaar' en op Rotten Tomatoes scoort de film maar liefst 80%. Hoewel het thema - het einde van de wereld - niet nieuw is, wordt vooral de hoge kwaliteit van de film geprezen.

In de film huren Amanda (gespeeld door Julia Roberts) en haar man Clay (Ethan Hawke) een luxe vakantiehuis voor het weekend. Hun rustige uitje wordt echter abrupt onderbroken door de komst van twee onbekenden, G.H. (Mahershala Ali) en zijn dochter Ruth (Myha'la). Ze arriveren midden in de nacht met verontrustend nieuws over een mysterieuze cyberaanval en beweren dat het gehuurde huis eigenlijk van hen is.

Meer artikelen