Lee Jung Jae in 'Star Wars: The Acolyte', deze zomer te zien op Disney+

RRoos Verhoeven 13 februari 2024 14:14

Lee Jung Jae, bekend van 'Squid Game', speelt in de nieuwe Star Wars-serie 'The Acolyte', die deze zomer te bekijken zal zijn op Disney+. De serie wekt grote interesse sinds de eerste trailer vorig jaar werd onthuld.

Première 'Star Wars: The Acolyte' deze zomer

De langverwachte 'Star Wars: The Acolyte', met in de hoofdrol Lee Jung Jae, zal deze zomer op Disney+ in première gaan. De serie heeft al veel belangstelling gegenereerd sinds de eerste trailer vorig jaar werd onthuld tijdens de Star Wars Celebration in Londen. Dit is gemeld door het filmmedium Collider.

Setting en plot van 'The Acolyte'

'The Acolyte' vertelt het verhaal van een voormalige Jedi Padawan en hun vroegere meester die sinistere misdaden onderzoeken in een constant veranderende Melkweg. Deze serie is gesitueerd vijftig jaar voor de gebeurtenissen uit 'Star Wars: Episode I - The Phantom Menace'.

Sterrencast in 'The Acolyte'

Lee Jung Jae, bekend van 'Squid Game', vertolkt de rol van een Jedi Master in de serie. Aan zijn zijde zijn Joonas Suotamo als een Wookiee Jedi genaamd Kelnaka, en Jodie Turner-Smith, Manny Jacinto, en Charlie Barnett. De details van hun rollen zijn vooralsnog geheim gehouden.

'Star Wars: The Acolyte' is een achtdelige serie. De producer van de serie, Leslie Headland, beschreef het project als een mix tussen 'Frozen' en 'Kill Bill'. Dit belooft een unieke kijk op het Star Wars universum te worden.

Afbeelding: 'Star Wars: The Acolyte', TMDB

Meer artikelen