Linda Blair bereid om haar rol in 'The Exorcist'-rol opnieuw op te pakken

DDavid Meijer 23 december 2023 08:22

Actrice Linda Blair die onder meer bekend is van haar rol als Regan in de horrorfilm The Exorcist heeft aangegeven dat ze haar iconische rol opnieuw op zou willen pakken, maar op één voorwaarde. Blair, die het bezeten meisje Regen speelde dat de dochter is van Ellen Burstyns Chris MacNeil, wil dat het publiek haar steunt in haar dierenrechtenactivisme.

De iconische rol van Linda Blair

Linda Blair speelde het bezeten meisje Regan in de klassieke horrorfilm The Exorcist, die deze maand vijftig jaar geleden voor het eerst werd vertoond. De rol zorgde voor en schokgolf onder kijkers en de film werd direct een klassieker in het horrorgenre. Blair blikt terug op deze ervaring en hoe ze de realisatie kreeg over de impact van haar rol tijdens de première van de film in New York City.

The Exorcist werd niet alleen een recordbrekende hit, maar werd ook omarmd door de Academy. De film ontving 10 Oscar-nominaties, waaronder een nominatie voor Beste Bijrol voor Blair. Ze won uiteindelijk een Golden Globe voor haar angstaanjagend geloofwaardige acteerprestatie als het door de demon Pazuzu bezeten meisje.

Samenwerking met William Friedkin en Ellen Burstyn

Blair spreekt liefdevol over haar samenwerking met de inmiddels overleden regisseur William Friedkin en actrice Ellen Burstyn. Ze noemt hen haar mentoren en degenen die haar het acteren hebben bijgebracht. Bovendien belicht ze een bijzonder gebaar van Friedkin die haar een paard schonk waarmee hij haar waardering en erkenning voor haar harde werk en inzet toonde.

WorldHeart Foundation

Hoewel Blair graag haar rol als Regan in toekomstige films zou willen hernemen staat haar inzet voor dierenrechten momenteel centraal. Ze runt de Linda Blair WorldHeart Foundation, een non-profit organisatie die zich inzet voor het redden en herplaatsen van mishandelde of verlaten dieren. Blair geeft aan dat ze bereid is terug te keren naar de filmset, maar alleen als het publiek haar steunt in haar activisme voor dierenrechten.

Afbeelding: 'The Exorcist', TMDB

Meer artikelen