'Love Is Blind'-deelnemer daagt Netflix voor de rechter: 'Ik voelde me als een gevangene'

DDavid Meijer 7 januari 2024 09:16

Renee Poche, een deelnemer van de realityserie Love Is Blind van Netflix, heeft de streaminggigant en Delirium TV aangeklaagd. Ze voelde zich 'als een gevangene' tijdens de productie en beweert dat ze onder druk werd gezet om een emotioneel relatie met misbruik voort te zetten.

Poche klaagt Netflix en Delirium TV aan

Volgens Poche werd ze tijdens de productie van de show bestraft door de productiestaf. Ze beweert dat haar telefoon, paspoort en rijbewijs in beslag werden genomen en dat ze gedwongen werd om in een hotelkamer te blijven. Bovendien werd ze onder druk gezet om een emotionele relatie met misbruik voort te zetten met een mede-deelnemer.

Focus op de geheimhoudingsovereenkomst

Het belangrijkste punt van de rechtszaak van Poche is de geheimhoudingsovereenkomst die ze met Delirium tekende om deel te nemen aan Love Is Blind. Delirium beschuldigde Poche van het schenden van deze overeenkomst toen ze interviews gaf en op sociale media sprak over haar ervaringen, wat resulteerde in een boete van 4 miljoen dollar. Poche beweert dat de overeenkomst haar onrechtmatig belette om te spreken over de werkomstandigheden en haar bedreigde met een exorbitante boete om haar te 'muilkorven'.

Gedwongen om een relatie met misbruik voort te zetten

Poche beweert dat ze werd gedwongen om de relatie voort te zetten met een andere deelnemer aan Love Is Blind. Ze koos voor Carter Wall als haar partner, maar beweerde dat Wall onvoorspelbaar en emotioneel misbruikend gedrag begon te vertonen. Poche werd 'volkomen geterroriseerd' door hem, aldus de aanklacht. Toch werd ze naar verluidt door de producenten aangemoedigd om met hem te blijven filmen en werd haar verteld dat ze juridische stappen kon verwachten als ze de show vroegtijdig zou verlaten.

De advocaat van Poche beweert dat delen van de geheimhoudingsovereenkomst die haar verbieden om negatieve uitspraken te doen over Love Is Blind, in strijd zijn met de arbeidswetgeving van Californië. Deze wetgeving verbiedt bedrijven om werknemers het recht te ontzeggen om onwettige handelingen op de werkplek aan het licht te brengen. Daarnaast beweert de aanklacht dat de boetes waarmee Poche wordt bedreigd, onevenredig zijn. Ze verdiende $8.000 met haar deelname aan Love Is Blind, maar kreeg een boete van $4 miljoen opgelegd voor het schenden van haar geheimhoudingsovereenkomst.

Meer artikelen