'Lover Stalker Killer' op Netflix: nieuwe documentaire over online date

RRoos Verhoeven 12 januari 2024 10:47

De nieuwe Netflix-documentaire 'Lover Stalker Killer' gaat diep in op het verontrustende verhaal van een digitale liefdesdriehoek die dodelijk eindigde. Dave Kroupa, de hoofdpersoon, vertelt over zijn onverwachte afdaling in een nachtmerrie.

'Lover Stalker Killer' op Netflix

Dave Kroupa, een vader van twee uit Nebraska, had net een langdurige relatie beëindigd toen hij Cari Farver, een 37-jarige alleenstaande moeder uit Iowa, ontmoette. Ze kwamen elkaar tegen in 2012 en hoewel hij niet op zoek was naar een nieuwe serieuze relatie, voelde hij toch een vonk. Dit wordt allemaal onthuld in de aankomende Netflix-documentaire, 'Lover Stalker Killer'.

Naast zijn ontluikende relatie met Farver, had Kroupa nog een andere interessante connectie. Tijdens zijn avonturen in de online datingwereld kwam hij Liz tegen. Ze was vrolijk, energiek en had een passie voor motoren, net als Kroupa. Met nu twee beloftevolle vrouwen in zijn leven, leek Kroupa zijn datingdroom te leven.

Verontrustende berichten gooien Kroupa's leven overhoop

Ondanks zijn ogenschijnlijk perfecte datingleven ontving Kroupa op een ochtend een verontrustende tekst van Farver's nummer. De berichten waren dreigend, variërend van beschuldigingen dat hij haar leven had geruïneerd tot beloftes om zijn leven te verwoesten. Deze verontrustende teksten bleven maar komen, waardoor het zorgeloze datingleven dat Kroupa voor zichzelf had gecreëerd veranderde in een angstaanjagende nachtmerrie.

'Lover Stalker Killer', geregisseerd door Sam Hobkinson (bekend van 'Fear City: New York vs The Mafia'), duikt diep in dit verbijsterende geval. De documentaire bevat interviews met de betrokken partijen, waaronder leden van de politie. Het verhaal, dat een moderne liefdesdriehoek beschrijft die op moorddadige wijze misloopt, zal de kijkers zeker aan het denken zetten over de realiteit en de illusies van digitale liefdesrelaties.

De langverwachte documentaire 'Lover Stalker Killer' gaat op 9 februari op Netflix in première. De film belooft een huiveringwekkende blik te werpen op de gevaren van digitale liefdesrelaties en de donkere kant van online dating. Mis de kans niet om dit fascinerende verhaal van liefde, bedrog en moord te volgen.

Afbeelding: 'Lover, Stalker, Killer', Netflix/Youtube

Meer artikelen