Lykke-Per: Een aangrijpend Deens drama op Netflix dat de harten van kijkers verovert

DDavid Meijer 26 februari 2024 14:02

Met een overvloed aan Scandinavische films en series heeft Netflix zijn publiek opnieuw veroverd met de indrukwekkende Deense dramafilm Lykke-Per. De film heeft zowel harten als tranen veroverd en blijft een absolute aanrader op de streamingdienst.

De charme van Lykke-Per

Onder de talrijke Scandinavische films en series op Netflix, heeft 'Lykke-Per' uit 2018 een speciale plek ingenomen. Deze Deense dramafilm is er een die veel kijkers tot tranen brengt en blijft een grote aanbeveling op de streamingdienst. Het is een film met een prachtige, diepgaande en intense verhaallijn, subliem geacteerd, vooral door het personage Jakobe. Daarnaast biedt de film idyllische scènes en diepgaande personages.

Het verhaal van de film is gesitueerd in het einde van de 19e eeuw, waar Peter Sidenius, een ambitieuze jongeman uit een vroom-christelijke familie, naar Kopenhagen reist om engineering te studeren. Hij maakt kennis met de intellectuele kringen van een rijke Joodse familie en verleidt de oudste dochter, Jakobe. Peter, die zichzelf nu 'Per' noemt, bedenkt een ambitieus ingenieursproject dat de bouw van een serie kanalen in zijn geboorteland Jutland omvat. Zijn trots dreigt echter roet in het eten te gooien net als hij op het punt staat zijn dromen te realiseren.

https://twitter.com/Alex_ismyname/status/1122184546538131456

Afbeelding: 'A Fortunate Man', TMDB

Meer artikelen