Maakt de klopgeest Peeves zijn opwachting in de nieuwe 'Harry Potter'-serie?

RRoos Verhoeven 5 november 2023 10:04

Er is volop speculatie over de mogelijke comeback van de klopgeest Peeves in de aankomende 'Harry Potter'-serie van HBO. Peeves, een prominente figuur in de boeken, werd opvallend genoeg uit de films gelaten.

Kansen voor nieuwe personages in HBO's remake

De aanstaande remake van 'Harry Potter' door HBO biedt een unieke kans om karakteristieke personages uit de boeken, die in de films ontbraken, te introduceren. Een van deze personages is de ondeugende klopgeest Peeves. Zijn afwezigheid in de films was een teleurstelling voor veel fans van de boeken. Ondanks dat het vinden van een geschikte persoon om Peeves te vertolken lastig zal zijn, kijken fans reikhalzend uit naar zijn mogelijke terugkeer.

Peeves' humoristische rol in de boeken

Peeves was een prominente en geliefde figuur in de 'Harry Potter'-boeken. Zijn grappen en grollen zorgden voor een humoristische toets aan vele scènes, wat hem een favoriet maakte onder lezers. Hij zorgde ook regelmatig voor problemen voor Harry en zijn vrienden tijdens hun nachtelijke tochten door het kasteel. De fans hopen dat zijn charme en humor behouden blijven in de aankomende serie.

Het is een grote uitdaging om de juiste acteur te vinden om de rol van Peeves te vertolken. Rik Mayall, die eerder voor de rol werd gecast, wordt nog steeds gezien als de ideale Peeves, ondanks dat zijn scènes uit de films werden geknipt. Zijn onverwachte overlijden in 2014 maakt dat er een nieuwe acteur moet worden gezocht. Fans hebben al namen als Michael Sheen en Andy Serkis genoemd, maar wie er ook gekozen wordt, de taak is niet te onderschatten.

Afbeelding: 'Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2', TMDb

Meer artikelen