'Mad Max'-regisseur overweegt nog een film na 'Furiosa'

RRoos Verhoeven 24 mei 2024 10:12

Na de succesvolle release van 'Furiosa: A Mad Max Saga', speelt regisseur George Miller met het idee om nog een prequel te maken. Dit keer zou het gaan over het achtergrondverhaal van Max, het hoofdpersonage uit 'Mad Max: Fury Road'.

Nieuw Mad Max-project in de maak?

De film 'Furiosa: A Mad Max Saga' is momenteel te zien in de Nederlandse bioscopen. Dit is echter niet het einde van de 'Mad Max' saga. Regisseur George Miller speelt al met ideeën voor nog een 'Mad Max' project. Dit keer zou het gaan over het verdere achtergrondverhaal van Max, het centrale personage uit de originele 'Mad Max: Fury Road'.

Het oorsprongsverhaal van Furiosa

'Furiosa' vertelt het verhaal van het personage gespeeld door Charlize Theron in 'Mad Max: Fury Road'. In deze film verzet het personage zich dapper tegen de kwaadaardige troepen die het post-apocalyptische woestijnland terroriseren. De rol van Furiosa is overgenomen door 'The Queen's Gambit'-ster Anya Taylor-Joy, die onlangs schitterde op het filmfestival van Cannes.

Volgende prequel over Max?

In een recent interview met Collider, gaf regisseur George Miller aan dat hij en zijn team overwegen om een tweede prequel te maken voor 'Mad Max: Fury Road'. Dit keer zou de film focussen op het achtergrondverhaal van Max, wiens lot onlosmakelijk verbonden is met dat van Furiosa in de film uit 2015.

Afbeelding: 'Furiosa: A Mad Max Saga', TMDB

Meer artikelen