Madame Web bestaat in een 'standalone wereld'

DDavid Meijer 21 januari 2024 14:01

De binnenkort verschijnende spin-off-film van Spider-Man, Madame Web, zal volgens regisseur SJ Clarkson in een eigen, op zichzelf staande wereld bestaan. Hoofdrolspeelster Dakota Johnson besprak de film onlangs met Entertainment Weekly.

Madame Web in een standalone wereld

Madame Web zal plaatsvinden in een wereld die op zichzelf staat, aldus de regisseur SJ Clarkson. Dit betekent dat fans niet moeten verwachten dat ze Andrew Garfield of Tom Holland zullen zien verschijnen. Kijkend naar alle Spider-Man-universe-films van Sony - waaronder Venom, Mobius, Kraven - is er een voortdurende vraag waar de Marvel-held is tijdens de gebeurtenissen van deze films. Maar volgens de regisseur van Madame Web hoeven fans niet veel te weten over het multiversum om Madame Web te kunnen kijken.

Unieke visie van Madame Web

SJ Clarkson sprak over de unieke visie van Madame Web. Volgens haar heeft ze volledige vrijheid om de film te laten zijn wat deze moet zijn, in plaats van het te dwingen iets anders te zijn. Dit was een gave om iets te nemen en er een frisse en hopelijk originele draai aan te geven. Fans daarentegen hadden grootse dromen sinds de release van Spider-Man: No Way Home. De herintroductie van Andrew Garfield en Tobey Maguire zorgde daarvoor.

Dakota Johnson over haar rol

Met de release die steeds dichterbij komt heeft Dakota Johnson haar rol in de Sony-film besproken. De actrice beschrijft het proces van het kiezen van haar plaats in dit project. Ze is altijd al dol geweest op Marvel-films en Madame Web was voor haar zeer aantrekkelijk. Dit gebeurt voordat ze in een rolstoel belandt. Ze is hyperintelligent en haar grootste superkracht is haar geest. Wanneer Cassie begint haar helderziendheid te ervaren, denkt ze dat ze haar verstand verliest.

Madame Web is vanaf donderdag 15 februari 2024 in de bioscoop te zien.

Meer artikelen