Maggie Gyllenhaals 'Bride of Frankenstein film' heeft indrukwekkende cast

DDavid Meijer 15 januari 2024 16:42

Warner Bros. werkt aan een nieuwe film over Frankenstein en zijn bruid geregisseerd door Maggie Gyllenhaal. Met een indrukwekkende cast laat deze film zien dat Frankenstein nog steeds springlevend is in de filmindustrie.

Frankenstein herleeft onder Warner Bros.

Er zijn niet alleen Frankenstein-films in de maak bij Netflix en Lionsgate. Ook Warner Bros. werkt aan een film over het ondode wezen en zijn prachtige bruid. Onder regie van Maggie Gyllenhaal heeft deze film een aanzienlijke cast bijeengebracht.

Hoofdrol voor Jessie Buckley

Volgens Deadline heeft Jessie Buckley, bekend van Women Talking, een hoofdrol in de film die zich afspeelt in het Chicago van de jaren '30. Met de hulp van een zekere Dr. Euphronius besluit de pas gearriveerde Frankenstein om een pas vermoorde vrouw tot leven te wekken in de hoop dat zij zijn bruid zal worden.

Sterrencast in Gyllenhaal's Frankenstein film

Buckley wordt vergezeld door grote namen zoals Christian Bale, Annette Benning, Penélope Cruz en Peter Sarsgaard. Er zijn vorige week al contracten afgesloten met alle acteurs. De film was oorspronkelijk ondersteund door Netflix, maar zij lieten het project vallen toen Bale de enige bevestigde ster was.

Na het succes van Barbie aan de box office was het binnenhalen van een film die geregisserd wordt door een vrouw en waarbij de vrouw de hoofdrol speelt een groot verlangen voor Warner Bros. De productie van de film is bevestigd om in maart te beginnen.

Meer artikelen