Maker van Loki Michael Waldron gaat de nieuwe Avengers-films 'Kang Dynasty' schrijven

RRoos Verhoeven 29 november 2023 18:22

Michael Waldron, de maker van Loki, gaat de nieuwe Avengers films 'Kang Dynasty' schrijven. Dit kan grote gevolgen hebben voor de Marvel Cinematic Universe, waaronder het potentieel voor een verandering in richting en stijl.

Michael Waldron pakt Avengers aan

Michael Waldron, de schepper van de populaire Marvel-serie Loki, is aangekondigd als de hoofdschrijver voor de aankomende Avengers film: Kang Dynasty. Waldron's betrokkenheid kan grote gevolgen hebben voor het Marvel Cinematic Universe (MCU), gezien zijn eerdere werk met de franchise. Hij was niet alleen verantwoordelijk voor de creatie van Loki, maar schreef ook het scenario voor Doctor Strange in the Multiverse of Madness, een van de meest succesvolle films van 2022.

Waldron vervangt Jeff Loveness, die bekend is van zijn werk aan Rick and Morty en het scenario voor Ant-Man and the Wasp: Quantumania. Hoewel dit een grote verandering is, is het belangrijk op te merken dat Waldron's Loki serie al het MCU publiek heeft geïntroduceerd aan 'He Who Remains', de originele Kang variant, en zijn motieven om de multiverse te controleren.

Grote veranderingen voor het MCU

De impact van Waldron's werk met zowel Loki als Doctor Strange 2 kan significant zijn voor de toekomst van het MCU. Het einde van Loki seizoen 2 ziet Loki de nieuwe beschermer van de multiverse worden, terwijl Doctor Strange 2 het MCU voor het eerst verbindt met de X-Men. Met dit in het achterhoofd, zou Waldron Kang Dynasty kunnen gebruiken om de kloof te overbruggen tussen de Avengers en de X-Men.

Een nieuwe richting voor MCU

Na het enorme succes van Avengers: Infinity War en Endgame, heeft Waldron grote schoenen te vullen. Maar hij heeft in het verleden dus bewezen dat hij dit aankan. Sterker nog, hij heeft de kans om de koers van het MCU te veranderen en te bepalen voor de komende jaren. Met zijn kennis van Loki's lore heeft hij de mogelijkheid om Loki, nu mogelijk de machtigste persoon in het MCU naast Kang, op een organische manier in het verhaal te verwerken.

Meer artikelen