Mark Ruffalo en een mogelijke 'Hulk'-film

DDavid Meijer 10 december 2023 12:47

Mark Ruffalo is opgedragen om niet te praten over een mogelijke solo Hulk-film, wat fans in het ongewisse laat. De Hulk heeft in het verleden moeite gehad als solopersonage en Universal heeft nog steeds de distributierechten van een solo Hulk-film, wat complicaties creëert voor de plannen van Marvel Studios.

Ruffalo moet zwijgen over solo Hulk-film

Acteur Mark Ruffalo, die we kennen door zijn rol als de Hulk in de Marvel Cinematic Universe, is opgedragen niet te spreken over een mogelijke solo film over zijn personage. Dit heeft geleid tot speculatie en onzekerheid onder fans die graag een film willen zien waarin de Hulk de hoofdrol speelt.

Historisch gezien heeft de Hulk altijd moeite gehad om als solo personage een hele film te dragen. De film 'The Incredible Hulk' uit 2008, waarin Edward Norton de Hulk speelde voordat Ruffalo het stokje overnam, kreeg gemengde reacties en een goedkeuringsbeoordeling van 65-70%. Dit zou echter in de huidige context als een groot succes worden beschouwd.

Universals rechten compliceren Marvels plannen

Universal heeft oorspronkelijk een deal gesloten met Marvel Studios waarmee ze de rechten op de film van 2008 voor 15 jaar konden behouden. Deze rechten verliepen in 2023, wat veel fans hoop gaf dat Marvel Studios verder zou kunnen gaan met solo Hulk-projecten. Maar in maart van dit jaar bevestigde Marvel Studios dat de distributierechten voor elke solo Hulk-film nog steeds bij Universal liggen. Kortom, elke Hulk-film moet door Universal worden gedistribueerd, die het recht heeft om de creatie van welk Hulk-project dan ook te weigeren als onderdeel van hun contract.

Afbeelding: 'The Incredible Hulk', TMDB

Meer artikelen