Marvel en Disney ontslaan acteur Jonathan Majors na veroordeling voor mishandeling

DDavid Meijer 19 december 2023 14:30

Marvel Studios en Walt Disney hebben hun banden met acteur Jonathan Majors verbroken na zijn veroordeling voor mishandeling van zijn toenmalige vriendin, Grace Jabbari. Majors, die eens werd beschouwd als een rijzende ster in Hollywood, staat nu voor een mogelijke gevangenisstraf en ziet zijn bloeiende carrière in duigen vallen.

Majors veroordeeld voor mishandeling en intimidatie

Acteur Jonathan Majors is veroordeeld voor het mishandelen en lastigvallen van zijn toenmalige vriendin, Grace Jabbari. Dit incident leidde tot een abrupte onderbreking in Majors' veelbelovende carrière. Dit vond plaats op 26 maart toen een verhit conflict tussen Majors en Jabbari escaleerde in een gehuurde SUV op weg naar Majors' appartement in de Chelsea-buurt van New York.

Ontmoeting op de set van 'Ant Man and the Wasp: Quantumania'

Majors en Jabbari kwamen elkaar voor het eerst op de set van Marvel-film 'Ant Man and the Wasp: Quantumania' tegen, die een maand voor de arrestatie van Majors uitgebracht werd. Jabbari werkte als bewegingscoach op de set, terwijl Majors het personage van de tijdreizende schurk, Kang de Conqueror, vertolkte. De film was bedoeld als het startpunt voor een nieuw tijdperk in de filmstudio en zou leiden tot meer projecten tussen Majors en Marvel.

Onzekerheid over het lot van Kang de Veroveraar

Na de veroordeling van Majors is het onduidelijk hoe Marvel omgaat met het personage van Kang in toekomstige projecten. Er zijn speculaties of het personage zal worden herschreven, zoals eerder gebeurde in de Captain America-serie, of dat Kang volledig uit toekomstige films wordt verwijderd. Dit zou inhouden dat het Marvel Cinematic Universe in een geheel nieuwe richting wordt gestuurd.

Vóór dit incident stond Majors bekend als een veelbelovende nieuwkomer in Hollywood. Hij kreeg bekendheid met zijn rol in 'The Last Black Man in San Francisco' en speelde vervolgens in grote producties als 'Devotion', 'Lovecraft Country', 'The Harder They Fall', 'Da 5 Bloods' en 'Creed III'. Zijn val van de top is een opmerkelijke wending in een carrière die voorheen érg in de lift zat.

Majors' veroordeling heeft geleid tot een reeks van geannuleerde projecten. 'Magazine Dreams', waarin Majors de hoofdrol speelde als een getroebleerde amateurbodybuilder, zou eerder deze maand in première gaan. Maar Searchlight Pictures, een Disney-distributeur, heeft de film van de releasekalender gehaald. Bovendien heeft The Lede Company, Majors' PR-bureau, de acteur laten vallen, evenals zijn managers bij Entertainment 360.

Meer artikelen