Marvel en Disney verschuiven releasedata voor o.a. 'Deadpool 3' en 'Captain America 4'

RRoos Verhoeven 10 november 2023 12:59

Marvel en Disney hebben de release van vier grote films, waaronder 'Deadpool 3' en 'Captain America 4', verder uitgesteld. Dit komt na de recente stakingen in Hollywood en een herstructurering van de bioscooprelease door Disney.

Datumswijzigingen voor Marvel-films

Verschillende aankomende Marvel-films hebben een nieuw uitstel gekregen. 'Deadpool 3', oorspronkelijk gepland voor mei 2024, is nu verschoven naar juli 2024. 'Captain America: Brave New World' is verplaatst van mei 2024 naar februari 2025. 'Thunderbolts', een film over een groep superschurken, is uitgesteld van december 2024 naar juli 2025. Ook 'Blade' zal langer op zich laten wachten, tot november 2025.

Herstructurering van Disney's bioscooprelease

Disney is de drijvende kracht achter de nieuwe reeks uitstellingen. De studio is bezig met het herstructureren van hun bioscooprelease-schema, wat mede heeft geleid tot de laatste golf van uitstellingen. Naast Marvel-films zijn ook andere films getroffen, zoals 'The Lion King'-prequel 'Mufasa: The Lion King', die is uitgesteld van juli 2024 tot december 2024.

De recente staking in Hollywood heeft ook invloed gehad op de release van films. Tijdens de staking mochten acteurs hun films niet promoten, wat ertoe leidde dat studio's hun releases uitstelden tot na het einde van de staking. Bijvoorbeeld, 'Dune: Part Two' werd uitgesteld tot 14 maart 2024 door Warner Bros. Nu de staking voorbij is, zijn acteurs weer actief hun aankomende releases aan het promoten op sociale media.

Afbeelding: 'Captain America: Civil War', TMDb

Meer artikelen