Marvel herenigt Netflix-helden in nieuwe serie op Disney+: 'Echo'

RRoos Verhoeven 6 november 2023 16:26

Marvel-fans kunnen zich opmaken voor een reünie van hun favoriete Netflix-helden in de nieuwe 18+-serie 'Echo'. Van Daredevil tot Jessica Jones, de grimmige stijl die de Netflix-series zo uniek maakte, lijkt terug te zijn in de nieuwe serie die te streamen zal gaan zijn op Disney+.

Contrast tussen Netflix-series en Marvel-bioscoopfilms

De Netflix-series van Marvel, zoals Daredevil en Jessica Jones, stonden altijd al bekend om hun hardere, grimmigere toon. Deze stijl contrasteerde sterk met de zoetere, familievriendelijke toon van de Marvel-bioscoopfilms. Fans waardeerden deze grimmige stijl en het contrast zorgde ervoor dat de series zich konden onderscheiden.

Fans van Daredevil en Kingpin waren in hun nopjes toen in 2021 werd aangekondigd dat deze figuren naar het Marvel Cinematic Universe (MCU) zouden komen. Hun debuut in de serie Hawkeye was echter teleurstellend voor sommige fans, vooral omdat de serieuzere toon die ze gewend waren van de Netflix-series ontbrak.

Echo belooft terugkeer naar grimmige stijl

Echo, een nieuwe Disney+ Original-serie, belooft de grimmige stijl terug te brengen die fans zo gemist hebben. De serie draait om een doof Native American personage, gespeeld door Alaqua Cox, die de superkracht heeft om de bewegingen van anderen perfect te kopiëren. De trailer belooft veel actie en geweld, met rollen voor onder andere Kingpin, opnieuw gespeeld door Vincent D’Onofrio.

Ondanks dat de eigen serie van Daredevil in development hell is beland, zal het personage toch terugkeren in de Marvel-wereld. Matt Murdock, zoals Daredevil ook wel bekend staat, zal naar verluidt in Echo te zien zijn en op zoek gaan naar Jessica Jones, opnieuw gespeeld door Krysten Ritter.

Echo beschikbaar vanaf 10 januari

Vanaf 10 januari kunnen fans zich onderdompelen in de wereld van Echo, aangezien alle afleveringen direct beschikbaar zullen zijn om te streamen op Disney+. Met een 18+ rating en de belofte van een grimmigere stijl, hopen velen dat deze serie het begin kan zijn van een renaissance voor de stoerdere kant van Marvel.

Meer artikelen